Napredne tehnologije za učinkovito upravljanje hotelskim uslugama

Da se rad i trud isplate potvrđuju i brojne pozitivne povratne informacije korisnika noviteta u svom poslovanju.

Učinkovito upravljanje raznovrsnim hotelskim uslugama, te svakodnevno ispunjavanje sve većih očekivanja gostiju nalaže korištenje naprednih tehnologija. One bi trebale postojati u gotovo svakom segmentu, ali također ne bi smjele nadjačati druge faktore koji pridonose ugodnoj i opuštenoj atmosferi hotelskog okruženja.

Dvije stvari su pri tome posebno važne:

  • integracija brojnih “djelomičnih” platformi u jedinstven hotelski sistem,
  • nenametljivo korištenje pametnih uređaja koji mogu diskretno obraditi složene zadatke.

Špica Systems je dio mreže kompanija i vodeći proizvođač i sistemski integrator sistema za automatsku identifikaciju, prikupljanje i obradu podataka na području južnoistočne Europe. Inovacije koju nude u Sarajevskoj firmi Špica Systems osiguravaju udobnost upotrebom najsavremenijih tehnologija.

”U našem poslovanju smatramo da su dvije stvari posebno važne: integracija brojnih “djelomičnih” platformi u jedinstven hotelski sistem, te nenametljivo korištenje pametnih uređaja koji mogu diskretno obraditi složene zadatke. Posvećujemo jednaku pažnju gostima i osoblju hotela, jer zaposlenici su ti koji mogu stvoriti posebnu atmosferu hotela, što mu donosi prednost”, smatra direktor ove firme, Nedim Rizvanović.

Prema riječima Rizvanovića pojam udobnosti danas obuhvata pojedine elemente koji nisu oduvijek bili u prvom planu. Važnost su dobili u zadnje vrijeme zbog bržeg tempa života i novih navika koje sa sobom donose napredne tehnologije. Među najistaknutijima su:

  • privatnost,
  • sigurnost,
  • dostopnost komunikacije.

Da se rad i trud isplate potvrđuju i brojne pozitivne povratne informacije korisnika noviteta u svom poslovanju. Tako uhotelu Park ističu: ”Time&Space sistem značajno nam je pojednostavio odjel ljudskih resursa, koji se sada sastoji od jedne osobe. Osim smanjenja troškova poslovanja, ključna prednost sistema je bolje planiranje i nadzor nad radom zaposlenih, što je preduslov kako bi se osigurao najviši  nivo i kvalitete hotelskih usluga”.

Temeljem preporuka i Splitska kuća zdravlja d.o.o. odabrala je Špica Sisteme:  ”S pomoću VingCard Vision sistema i Signature modela elektroničke brave, omogućili smo siguran pristup sobama i apartmanima te korištenje dizala upotrebom jedinstvene kartice”.  

Elda Lux hotelima omogućuje provjerenu investiciju

Elda Lux je privatno preduzeće osnovano sa ciljem poboljšanja ponude bijele tehnike na našem tržištu. Elda Lux širokom paletom kvalitetnih proizvoda, vrhunskom uslugom, podrškom i sigurnošću brojnim hotelima i ugostiteljskim objektima omogućuje sigurnu i provjerenu investiciju sa profesionalnim aparatima koje imaju u ponudi.

Sva bijela tehnika, kao i ostali proizvodi koje Elda Lux ima u svom asortimanu, imaju zavidne perfomanse i spadaju u proizvode posljednje generacije. Mašine za veš i mašine za suđe Elda Lux-a često završe u renomiranim hotelima u Bosni i Hercegovini.

”Najtraženiji proizvodi za hotelijerstvo i ugostiteljstvo iz našeg asortimana su mašina za veš sa električnim grijanjem, sušilica s odvodom vazduha zatim valjak za peglanje te podgradna mašina za suđe s košarama”, ističe Dragan Davidović, jedan od vlasnika firme.

Inače, vlasnici preduzeća Elda Lux iz Banja Luke su braća Goran i Dragan Davidović.Poduzetničku priču počeli su prije 15 godina proizvodnjom inovativnog proizvoda – nosača za LED i OLED televizore. 2008. godine osnovali su preduzeće Elda Lux. Za svoje inovacije nagrađivani su na domaćim, ali i regionalnim sajmovima.

×
×

Cart