Ovo su neki od najboljih hotela u BiH po izboru stranih turista

Najbolje rangirani hoteli po ocjeni posjetilaca na jednoj od najpopularnijih stranica za najam na svijetu Booking.com su često i hoteli iz Bosne i Hercegovine. Booking je odabrao neke od najboljih, a HUBiH donosi njihove priče.

RADON PLAZA

Hotel Radon Plaza nalazi se na glavnoj saobraćajnici, udaljen pet minuta od međunarodnog aerodroma Sarajevo i deset minuta vožnje do centra grada i starog dijela Baščaršije što ga čini savršenim izborom za boravak gostiju u Sarajevu. Naš tim za evente će Vam s velikom profesionalnošću i odgovornošću pomoći pri organizaciji događaja i realizaciji Vaših zahtjeva.

Radon Plaza Hotel je i prvi u Evropi u kojem se doručak služi u rotirajućem restoranu ”Plava Prizma” na 75 metara visine koji nudi vrhunsku gastronomsku ponudu i neodoljiv ambijent.

Naša strategija:  Zašto smo najbolji?

  • Fokus na gosta: pružiti vrhunsku kvalitetu usluge kako bismo stvorili pozitivne trenutke i osigurali nezaboravne uspomene svakomu gostu, komunicirajući na personalizirani način s gostima tokom cijele godine,
  •  Strategija rasta: ostvariti snažan rast prihoda i dobiti koristeći interne razvojne potencijale, kao i povećanjem fokusa na gosta te razvojem poslovanja kroz strateška partnerstva,
  • Zaposlenici i organizacija: razvijati, ovlastiti i nagrađivati zaposlenike, jer su srce organizacije kojoj je gost na prvome mjestu, te stvarati sa zaposlenicima dugoročne odnose zasnovane na povjerenju,
  •  Izvrsnost u inovativnosti i digitalizaciji: na najbolji mogući način iskoristiti prilike koje pruža digitalizacija kako bismo što bolje zadovoljili potrebe i želje svojih gostiju,
  • Vodeća uloga: zadržati i dodatno ojačati vodeću ulogu, ali i destinaciju na kojoj se nalazi naš objekt, te i dalje raditi na društveno odgovornom poslovanju.

HOTEL HILLS

Multifunkcionalni kongresno-edukacijski centar, sa osam višenamjenskih sala, kapaciteta do  1500 osoba, opremljen je vrhunskom, modernom konferencijskom, edukativnom i didaktičkom tehnologijom. Restoran je kapaciteta preko 1000 mjesta. Hotel sadrži thermal spa centar vrhunskih performansi, otvoreni i zatvoreni bazen, te mnoštvo sadržaja karakterističnih za vrhunski zdravstveno-rekreativni centar. Panoramski restoran smješten je na vrhu objekta i uz izvanredne specijalitete međunarodne i nacionalne kuhinje nudi vrhunski užitak uz spektakularni doživljaj. Hills je prerastao u svojevrstan simbol grada na razmeđu kultura i civilizacija, grada koji ispunjava sve želje, centar dešavanja, s potrebnom dozom intime i prijatne domaće atmosfere uz gostoprimstvo, srdačnost i uslužnost bez granic. Kolektiv uposlenika hotel čine kućom i oni svakodnevno primjerenom  emotivnošću dočekuju  goste,  te nesebično, stručno i odgovorno ispunjavaju sve njihove želje i svakim danom usvajaju nova znanja i vještine. Zato je iza njih ”armija” zadovoljnih gostiju, koji su zavoljeli hotel i ljude u njemu i koje hotel i ljudi u njemu   neizmjerno vole i uvijek željno očekuju.

AUSTRIA & BOSNA HOTEL

Hotel je projektovao češki arhitekta Franz Blažek u doba Austro-Ugarske vladavine u Bosni i Hercegovini kada je projektovana većina urbanih objekata i hotela u Sarajevu. Od tada Austria & Bosna Hotel baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži, Sarajevu, Bosni i Hercegovini…to se nastavlja i do danas. Zadovoljavamo jedinstvene potrebe naših gostiju, od ugodnog komfora, jedinstveno opremljenih soba/apartmana i restorana, preko savršeno uređenih konferencijskih prostora do uživanja u wellness & spa centru…Hotel Austria & Bosna predstavlja dragulj u hotelskoj ponudi Sarajeva, Bosne i Hercegovine i ispunjava sva vaša očekivanja.

Svakako da nam je čast da smo svrstani u top 10 najboljih hotela prema ocjeni Booking.com koji predstavlja jedan od najrelevantnijih rezervacionih kanala na svijetu prema njihovim osnovnim kriterijima (osoblje, lokacija, čistoća, udobnost, sadržaji, value for money). Ono što nas izdvaja od ostalih jeste kulturno-historijsko nasljeđe i sam nastanak hotela (kraj 19. stoljeća) u procvatu arhitektonske slike Sarajeva tog vremena. Svakako pored lokacije tu su osnovni elementi hotelske abecede – ljubaznost, gostoljubivost i profesionalan odnos prema zahtjevima gosta uz raznovrsne sadržaje koje nudi hotel Austria & Bosna i hotelska grupacija Hoteli Ilidža.

MALAK REGENCY HOTEL

Ukoliko tražite komfor i luksuz, udaljen od gradske buke i gužve, idealno mjesto za vas je Malak Regency Hotel. Ovaj luksuzni hotel s pet zvjezdica smješten je u mirnoj oazi Ilidže, u neposrednoj blizini Vrela Bosne. Hotel raspolaže sa 174 luksuznih soba i apartmana raspoređenih na sedam spratova. Na vama je izbor da li iz svoje sobe želite uživati u prelijepom pogledu na grad Sarajevo i rijeku Željeznicu, ili ipak jutarnju kafu želite popiti uz pogled na olimpijske ljepotice Igman i Bjelašnicu. Momente uživanja i kraljevskog tretmana za sebe i svoje tijelo potražite u Wellness i Spa centru ovog luksuznog hotelaMalak Regency Hotel može se pohvaliti visokim ocjenama na svim svjetskim kanalima prodaje, tako da na Bookingu imaju izvanrednu ocjenom od 9,2. Kao svoju najveću konkurentsku prednost ističemo ljubaznost osoblja i kvalitet usluge.

HOTEL BLANCA

Hotel Blanca je jedini hotel sa pet zvjezdica na Vlašiću, ali i u Srednjoj Bosni. Nalazi se na planini Vlašić u centru nekadašnje olimpijske skakaonice. Ono što nas izdvaja od ostalih hotela jesu raznovrsni wellness sadržaji koji su uključeni u cijenu smještaja. Naravno najveći pokazatelj našeg uspješnog poslovanja jeste naš Restoran  Mont Blanc.  Gastronomska ponuda hotela temelji se na tradicionalnim bosanskohercegovačkim specijalitetima, ali i arapskom kuhinjom i upravo zbog toga gosti nam se uvijek rado vraćaju.

Trudimo se da gostima pružimo nezaboravan vikend, te kreiramo pakete koji uključuju potpun odmor i relaxsaciju i tijela i uma. Spremni smo da primimo i kritike i pohvale i ne dozvoljavamo da se iste situacije dese dva puta. Za istinske ljubitelje adrenalina nudimo vožnju quadovima, motornim sankama. Planina Vlašić i hotel Blanca su priča koju morate doživjeti.

HOTEL EUROPE

Sagrađen 1882. godine na razmeđi orijentalnog i modernog stila, Hotel Europe prožet je najljepšim osobinama oba svijeta. Upravo u ovom hotelu su tokom svoje posjete Sarajevu boravili ugledni državnici i političari, istaknuti korporativni izvršioci, filmske i televizijske ličnosti, umjetnici i sportisti. Uz poznatu ”Bečku kafanu”, restoran sa vrhunskim domaćim i internacionalnim kulinarskim specijalitetima i slastičarnu ”Mozart” sa originalnim slasticama, Hotel Europe će okrijepiti Vaš duh i učiniti Vaš boravak u Sarajevu jedinstvenim doživljajem kojeg ćete se uvijek sjećati sa lijepim uspomenama. Od cjenovno pristupačnih hotela za porodice do luksuznih hotelskih apartmana s pet zvjezdica i prvoklasnom uslugom za najzahtjevnije goste savršen smo izbor.

HOTEL MEPAS

Centralno orijentisan, s pogledom na veličanstvenu panoramu grada Mostara, ovaj luksuzni, višestruko nagrađivani hotel s 5 zvjezdica predstavlja idealan spoj moderne arhitekture i bezvremenske elegancije. Neovisno o tome krije li se u Vama radoznali putnik, koji želi iskusiti sve ljepote Hercegovine i njene okolice, ili ste u potrazi za opuštanjem i sportskim sadržajima ili tražite idealno mjesto na kojem ćete ugostiti svoje poslovne partnere i obitelj, Hotel Mepas je idealan izbor. U 5 godina postojanja, hotel Mepas se okrunio brojnim priznanjima iz industrije, te se nametnuo kao neizbježna destinacija za brojna poslovna i društvena dešavanja u regiji.

×
×

Cart