5 ideja za ljepši izgled hotelske sobe

Kada turisti pretražuju hotele na internetu, dva najvažnija faktora koja utiču na njihov izbor su cijena i izgled smeštaja. Da li će gost izabrati baš vaš hotel zavisi od načina na koji je hotelska soba uređena i predstavljena online. Dobar dizajn sobe i kvalitetna fotografija najbolji su način da privučete goste u vaš hotel.

Izbor posteljine

Mnogi hoteli biraju posteljine za hotelske krevete sa dizajnom koji sadrži veći broj linija i boja. Stručnjaci savjetuju je da izbegnete ovakve dezene jer je prva stvar koju gost na fotografiji na internetu vidi upravo posteljina. To daje razlog više da ga upravo posteljinom impresionirate. Bijela posteljina je uvijek dobar izbor, ali je ipak najbolje rešenje posteljina u neutralnim, ne previše upadljivim bojama.

Prema studiji Gallup.com sajta gotovo sve kategorije gostiju smatraju da je kvalitetan krevet najvažniji za ugodan boravak u hotelu. Uz udobnost kreveta, kvalitet posteljine svakako utiče na utisak gosta tokom boravka u njemu. Savjet je da se koriste posteljine izrađene od prirodnih materijala poput pamuka.

Boje zidova

Novi trendovi nalažu upotrebu blijedih, pastelnih i prirodnih boja na zidovima, u neutralnim tonovima. Cilj je da boja zidova utiče na toplinu i opuštajuću atmosferu dok gost boravi u sobi. Uz angažovanje profesionalnih dizajnera unutrašnjeg prostora, najbolje je voditi se idejom da se bojom zidova otvori prostor i stvori mirna atmosfera. Savetuje se da koristite sajtove poput Pinterest, Design School ili Houzz gde možete pronaći mnoštvo dobrih ideja za dizajn hotelske sobe.

Fotografije na zidovima

Držanje fotografija na zidu nije obavezno ukoliko se one ne uklapaju u vaš koncept izgleda sobe. Gosti više nego ikada žele da i u sobama okuse bar malo lokalnog duha, a milenijalci su posebni ljubitelji novih stvari i jedinstvenosti. Zamijenite stare fotografije umjetničkim djelima iz vašeg komšiluka, slikama gradova i znamenitosti u okolini i sličnim temama.

Nove stolice

Najveći dioo hotela prati isti koncept opremanja soba: krevet, noćni ormarići, ormar, sto i stolica. S obzirom na to da sve više gostiju u svijetu ne putuje samo radi odmora i relaksacije, već i zbog posla, kvalitetan kutak za rad je i više nego neophodan. To podrazumeva dobar radni sto i još važnije – udobnu stolicu. Dizajneri sugerišu korištenje prirodnih materijala gde god je to moguće uz po neku teksturu. Naravno, prilikom izbora stolice uzmite u obzir izgled cijele sobe i na najbolji način je uklopite u enterijer.

Promijenite raspored predmeta u sobi

Promena rasporeda unutar sobe je posledica drugačijih potreba današnjih turista. Uz to, važno je i kako će soba sa novim rasporedom izgledati na fotografijama i internetu.

Najbolji dio ove stavke je što je sve potpuno besplatno. Pokušajte da pomjerite krevet ili fotelje i stolice. Recimo, najbolje mjesto za radni sto je blizu prozora. Mala promena rasporeda sigurno može doprineti boljem izgledu vaše sobe, pa ne škodi da budete kreativni.

hotelijeri.com

×
×

Cart