Najviši hoteli na svijetu

Povijesno okupirani premijernim uredskim prostorom, visina nekih od najviših novih nebodera na svijetu sada su uglavnom zauzeti stanovima od nekoliko milijuna dolara.

Ali dok većina nas nikada neće moći vidjeti unutrašnjost tih palača na nebu, postoji način da dobijemo mali ukus visokog života. Donosimo vam neke od najviših hotela na svijetu.

Što čini “visok hotel”?

Važno je objasniti kako smo sastavili ovaj popis. Budući da su svi najviši svjetski hoteli u neboderu s mješovitim korištenjem, koristili smo “najviše zauzetu hotelsku sobu” kako bismo objasnili naš poredak.

To znači da unatoč sadržaju hotela, 163 sprata Burj Khalifa u Dubaiju neće se pojavljivati, jer njegov hotel Armani samo zauzima kulu do 39. sprata.

4– FOUR SEASONS, GUANGZHOU, CHINA

Započeli smo s Four Seasons u Guangzhou IFC tornju (International Finance Centre). Ovaj impresivan avangardni hotel, koji je dizajnirao Hirsch Bedner Associates, zauzima prvu trećinu drugog najvišeg nebodera u Guangzhouu. Otvoren 2012. godine, hotel ima 302 sobe i 42 deluxe apartmana preko 30 sprata.

Sa svojim ulaznim predvorjem na 70. spratu, goste na dolasku dočekuje 34-sprata nebesko osvijetljeni atrij.

Unatoč sedam restorana, spa centru, bazenu, 18 funkcijskih soba i balska sala s kapacitetom od 700 ljudi, glavna atrakcija za goste hotela su pogledi na cijeli grad, koje ovaj hotel nudi.


3 – ST. REGIS, SHENZHEN, KINA

Hotel St. Regis u Shenzhenu nalazi se na četvrtom mjestu na ovom popisu. Hotel je otvoren 2011. godine i nudi oko 257 soba i 40 apartmana. Uz sobe, na 94. spratu, hotel također nudi poslovni centar, zatvoreni bazen i teretanu na 75. katu. Uz sve to, gostima panoramski pogled na grad.

2 – SIGNIEL HOTEL, SEOUL, JUŽNA KOREJA

Sljedeći hotel nije samo najnoviji dodatak ovom popisu, već je jedini najviši hotel smješten izvan Kine. Signiel hotel je smješten u najvišem neboderu Južne Koreje – Lotte toranj.

Naplaćuju svoje operatere kao “prvi luksuzni orijentirski hotel koji predstavljaju Koreju”, Signiel zauzima etaže od 87 do 101 i ima najveće hotelske sobe u Seulu.

Sobe su dizajnirane tako da odražavaju istočno-zapadni stil. Nude veličanstveni namještaj i luksuzne posteljine.

Hotel također sadrži najvišu plesnu dvoranu na 324 metara, četiri banketne dvorane, brojne zdravstvene sadržaje i privatni restoran koji se nalazi iznad hotela na 107. spratu.

1 – RITZ CARLTON, HONG KONG, KINA

Najviši hotel na svijetu: Ritz-Carlton u Međunarodnom trgovačkom centru u Hong Kongu.

Smješten na vrhu tornja između 102. i 118. sprata, Ritz-Carlton gleda na luku Victoria i nudi 312 sobe zajedno s namjenskim butlerima i limuzinskim uslugama.

Sa svojim spa koji je smješten na 116. spratu, gosti uistinu imaju glavu u oblaku dok se opuštaju u beskonačnom bazenu, 486 metara iznad Hong Konga.

Uz bogat izbor restorana i najveći svjetski bar na 118. spratu, Ritz-Carlton predstavlja vrhunac visokog životnog vijeka hotela.

×
×

Cart