Trieste coffee experts: Samit Bazzara Espressa

21.-22.09.2019 – održati će se Trieste coffee experts

Za sve djelatnike u talijanskom sektoru kafe  već je postala tradicija sastati se svake dvije godine u sjedištu Bazzara Espresso kako bi se prisustovalo samitu Trieste Coffe  Experts  koji  organiziraju  braća Bazzara, idejni začetnici ovog eventa, vlasnici talijanske kompanije koja je osim proizvodnje  kafe visoke  kvalitete  jedna od vodećih  agencija  za komunikaciju o kafi u Italiji, te autori poznatih knjiga o kafi i osnivači akademije:  Bazzara Akademija  (trening centar SCA Premier smješten u Trstu, glavnom gradu espresso kafe).

Svako izdanje ima za cilj okupiti protagoniste iz svijeta kafe kako bi se omogućilo  definiranje i razmjena strategija u kojem svatko na svoj način  postaje aktivni protagonist debate, iznoseći ideje i pronalazeći  riješenja za suočavanje s tržišnim promjenama, zajedno s onim ljudima  koji se u drugim prilikama vide jednostavno kao kolege ili konkurenti . Umrežavanje je zapravo mantra kroz koju se može sažeti bit Trieste Coffe Experts-a.

U ovom četvrtom izadanju osim video intervijua sa stručnjacima realiziranih tijekom samita, koji su se pokazali  kao učinkovio  sredstvo  za širenje kulture kvalitetne kafe, ljubitelji kafe će moći pratiti cijeli prijenos uživo na web stranici www.bazzara.it kao i na drugim portalima partnera koji podržavaju ovu inicijativu.

Velika novost je kongres  koji će se održati sljedeći dan u prekrasnom ambijentu Savoia Excelsior Palace; prestižnoj monumentalnoj  građevini s pogledom na Tršćanski zaljev. Treba imati na umu da su oba dana rezervisana samo za one koji su primili službeni poziv za sudjelovanje.

No, da vidimo pojedinosti septembarskog sastanka.

U subotu 21. septembra bit će raspravljane na temu pod naslovom Coffe Destiny ( Sudbina kafe): Mauro Bazzara, Cosimo Libardo (Carimali), Sergio Barbarisi (Bwt) i Andrea Lattuada (9Bar) će skrenuti pažnju publike na razmatranja  o onome što se može definirati  Fourth Wave (Četvrti val ) kafe. Giorgio Grasso (Arc), Luigi Odello (Iiac) i Max Fabian (Demus) vodit će nas u senzorijalni svijet i konačno, Andrej Godina (Umami Area), Francesco Sanapo (najbolji talijanski degustator kafe na posljednjem Sigepu), Michele Cannone (Lavazza) i Luigi Morello (Cimbali Group) će se dotaknuti posebno osjetljivih i aktuelnih tema kao što su sve prisutnija potreba za agregacijom i podjelom strategija radi održivost  ne samo kao ekološke održivosti proizvoda nego i u smislu međuljudskih odnosa unutar tvrtki.

Na kraju predavanja, u prostorijama  Akademije Bazzara atmosfera će postati opuštena i neformalna  uz domjenak na kojem će, kao i obično, biti dodijeljena nagrada  za  osobu godine u sektoru kafe, uručena onome ko se najviše istakao po osobnosti i predanost širenju kulture kvalitetne kafe, kroz akcije koje mogu imati pozitivne posljedice na cijeli sektor kafe.

U nedjelju, 22. septembra, održat će se konferencija, koju će voditi Franco Bazzara. Kafa 4.0 tema je s kojom  će se, nakon pozdravne poruke lokalnih i regionalnih vlasti, suočiti predstavnici udruge  Caffè Trieste i  Gruppo Italiano Torrefattori Caffè; slijede Giuseppe Biffi (Siemens), Roberto Pedini (Ima Petroncini), Mauro Martinengo (Opem), Luigi Morello (Cimbali Group) i važan završni govor Michele Cannone (Lavazza).

Dakle četvrti  Trieste Coffe Experts se predstavlja  s istaknutim imenima kako bi se potvrdio kao važan korak u tom procesu približavanja kompanija, potreban da bi se mogli pratiti programi koji su uistinu u stanju zadovoljiti očekivanja  sve opreznije i i svjesnije klientele. Umrežavanje je oduvijek bio jedan od primarnih ciljeva braće Bazzara i njihov događaj omogućava svim tvrtkama koje sudjeluju na  njemu da imaju koristi od toga.

×
×

Cart