Portal ”Hercegovačka jezera” stvoren je kao dio projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’

Internetski portal ”Hercegovačka jezera” stvoren je kao dio projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ čiji je cilj promicanje razvoja održivog turizma na području Jablaničkog, Ramskog i Tribistovog jezera

PN: Nova web stranica sadrži detaljne karte tri jezera, foto i video galerije, kao i opsežnu bazu podataka s ukupno 132 različite lokalne turističke ponude – uključujući osnovne informacije, razne aktivnosti, smještaj, tradiciju i gastronomiju.

Održana je i konferencija projekta “Razvoj turizma na tri jezera” u centru za kulturu u Mostaru. Cilj Konferencije je bilo predstavljanje rezultata projekta kojim se može kreirati integrirani model turističke ponude na području općina Jablanica, Prozor Rama i Posušje, te kojima se mogu stvoriti trajni preduslovi za razvoj održivog turizma.

U sklopu projekta “Razvoj turizma na tri jezera”, otvorena je informativna točka na Jablaničkom jezeru. Informativna točka na Jablaničkom jezeru samo je jedna od tri Info točke koja će se nalaziti na strateškim lokacijama oko Jablaničkog, Ramskog i Tribistovog jezera, te će pružiti informacije o turističkim resursima na područjima pokrivenim na ova tri jezera.

Predstavljena je i  praksa i iskustvo tri općine u razvoju turizma jezerskih područja te iskustva korisnika i turističkih operatera, nakon čega je potpisan Protokol o međuopćinskoj saradnji s ciljem razvoja održivog turizma.

Glavni cilj projekta je razvoj održivog turizma na području tri jezera, s naglaskom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, održavanje raznih događaja i gastronomiju. Svi posjetitelji koji posjećuju Info točke moći će dobiti informacije o smještaju, plažama i vodenim aktivnostima, gastronomskim užitcima, biciklizmu, planinarenju, šetnji i planinskim krajolicima, zajedno s informacijama o bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini i tradicionalnim događajima koji pružaju iznimno iskustvo. Govoreći o značaju projekta istaknuto je kako je ovaj projekt novi početak razvoja turizma u Jablanici. Potrebne su info točke za sve one koji nemaju informacije.

Projekt “Razvoj turizma na tri jezera” financira Europska unija i njemačka vlada u okviru velikog programa podrške lokalnoj samoupravi i gospodarskom razvoju u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost programa je 13 milijuna eura. U ovom projektu koji uključuje tri općine postoji mnogo pozitivnih stvari, od kojih su partnerstvo te tri općine, zatim zajednička promocija novih odredišta, i ovaj projekt nije usmjeren na jednu aktivnost, na jedan spomenik, već uključuje mnoge stvari na tim područjima. To je projekt potpore turizmu, a razlog zbog kojeg ga podržava EU i njemačka vlada je turistički potencijal za veliki ekonomski razvoj ove zemlje. Gospodarski jaka BiH može pružiti bolji život za svoje građane.


Kako bi se osigurala bolja promocija i veća vidljivost turističkih resursa, provedbene organizacije stvorile su web stranicu www.herzegovina-lakes.com, koja sadrži sve informacije o turističkim ponudama i prirodnim ljepotama područja oko jezera.

×
×

Cart