Food blogerica Ivanka Antosović: Izrada slastica je strast

Majka, supruga, studentica i food blogerica ističe da je inspiracija svuda oko nas

Kažu za ljude koji vole svoj posao da zapravo ne rade ni jedan dan.  Jedna od takvih je i food blogerica Ivanka Antosović, iz Tomislavgrada. Ljubav prema slastimaca i pravljenju istih Ivanku je potpuno zaokupila. Iako je majka i studentica ona kuha, pravi slastice, objavljuje na društevnim mrežama ali i završava svoju knjigu. Kroz sve se proteže slastičarstvo kao zajednička veza

Zašto ste odabrali baš ovaj posao?

Izradu slastica ne shvaćam kao posao, ta ljubav je oduvijek u meni. To je više strast koja se razvila iz ljubavi i hobi koji volim. Mislim da je slastičarstvo odabralo mene, a ne obrnuto.

Vaši recepti su jako popularni i traženi. Kako je došlo do toga?

Prije 8 godina napravila sam stranicu na facebook-u Torte i kolači Ivanka. Sve što bih napravila za nas kući, za obitelj i prijatelje bih i objavila. Ljudi su počeli lajkati i komentirati, tražiti recepte. Nikad mi nije bilo teško objasniti kako šta radim. Kod mene ne postoji nikakva tajna i nešto što bi sakrila u receptu.

Valjda su ljudi prepoznali nešto u tome jer danas stranica broji preko 88000 pratitelja i svi oni su tu jer djelimo istu ljubav prema kolačima. Poslije je došao instagram, gdje također objavljivam i on broji preko 32000 ljudi. Recepte pišem na blogu tek nekih godinu dana. 

Knjiga je već godinama moj san, i jako sam sretna da je pisanje pri kraju. Ona je nastala na zahtjev mojih pratitelja koji unatoč internetu vole imati recepte u pisanom obliku.

Da li ste recepte naslijedili od nekoga ili sami pišete?

Sretna sam da posjedujem maminu staru bilježnicu od koje je sve počelo. Prvi napravljeni kolači su bili Desetar, Bananos, Šubare, Križevačka pita, Žarbo, mamine oblatne…

Neke recepte sam sama osmislila npr. recept za Jadro kocke je nastao zahvaljujući keksu jadro i mojoj sestri Jadranki. Inspiracija je svuda oko nas.

I majka i studentica ste i food blogerica, kako stižete sve?

Prije svega sam majka i supruga. Imam četvero djece i jednog muža (smijeh) i oni su najvažniji u mom životu. Moje slobodno vrijeme je moj fakultet i moje slastice.

Nije uvijek lako i nekad mislim da ništa ne stižem, nisam baš student za primjera (smijeh)

Velika pomoć i podrška mi je moj muž, moja djeca, roditelji, sestre i brat. Bez njih bi bilo puno teže.

Kada su u pitanju slastice prema ocjenama Vaših kupaca, vaše mogu parirati sa slavnim slastičarima. Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

Ne volim ništa planirati puno unaprijed, želim završiti sa pisanjem knjige, pa ćemo vidjeti šta će biti poslije. A ja svakako svaki dan pečem kolače i objavljivam na blogu.

Kuhate li slanu hranu i kako vam ide? Za Vaš rad se interesuju i strani mediji. O kojim medijima je riječ?

Kuham ručak i kruh svaki dan, po potrebi i večeru. Nas je šestero u kući i treba to nahraniti. Kako mi ide? Pa do sad se niko nije žalio.

Što se tiče medija, sve je započelo kad sam dobila poziv za gostovanje u emisiji ” Praktična žena”. Poslije emisije javila mi se Ivana Ćurić sa portala Tomislavcity, napisala je članak o meni, zatim je članak prenio i Večernji list. Emisija se emitirala na Prvoj srpskoj TV i na Nova BH TV.

Da li ćete iskoristiti Vašu fakultetsku diplomu i potražiti posao u struci ili ćete ipak ostati pri pravljenju slastica?

Sve opcije su otvorene, ništa ne mogu reći. Voljela bih raditi u struci, a moja kuhinja je moj ispušni ventil i sigurno ću i dalje praviti  kolače i osmišljavati nove recepte.

×
×

Cart