Žarište vašeg poslovanja: Profesionalna kuhinja

Žarište vašeg poslovanja: Profesionalna kuhinju

Ako ste u procesu otvaranja novog restorana, jedan od najvažnijih koraka je odabir prave profesionalne kuhinjske opreme za žarište vašeg poslovanja. Donosimo nekoliko savjeta kojima se trebate voditi kako bi što lakše prošli ovu fazu pripreme za novi restoran.

Ono što vam zasigurno treba je kombinovana pećnica. Kombinovana pećnica omogućuje vam kuhanje različitim načinima kombinovanja prave topline i vlage potrebne za savršene rezultate. Pored regulacije temperature, najvažniji element koji se kontrolira u pećnici je vlažnost jer je to ono što prenosi toplinu.

Također, pomoću profesionalne kombinirane pećnice možete savladati vrlo visoke temperature, a snažni profesionalni hladnjak omogućuje visoko ovladavanje procesom. Proces kuhanja i hlađenja pomaže vam uštedjeti vrijeme pripreme, održavati visoku higijenu i sigurnost hrane te održavati najimpresivnije boje, teksture i okuse vaše hrane.

Kad god je riječ o pečenju, slasticama, pravljenju svježih tjestenina govorimo o važnosti moćne i pouzdane planetarne mješalice za miješanje i emulgiranje. Svježe napravljeni hljeb i peciva postaju sve važniji za restorane koji planiraju poslužiti kvalitetnu hranu.

Naravno, jedan od najvažnijih savjeta koji vam možemo ponuditi ako ste u procesu otvaranja novog restorana jeste da kontaktirate profesionalce. U proteklim godinama kompanija Gastro Tehnika je opremila mnogo objekata u koje su nastojali unijeti svoje iskustvo i znanje, na obostrano zadovoljstvo investitora i njih kao izvođača.

Firma Gastro Tehnika doo osnovana je 2005 godine kao firma koja se bavi prodajom ugostiteljske opreme, montažom i servisom, kao i prodajom rezervnih dijelova za ugostiteljsku opremu.

Od samog početka djelovanja ovlašteni su distributer i serviser u BiH kompanije Končar Profesionalne kuhinje doo Zagreb sa kojom su uspjeli realizirati više projekata na teritoriji BiH. Kvalitetna oprema, stručna montaža i servis u vrlo kratkom vremenu su ih pozicionirali u ozbiljnu firmu koja je prepoznata kao pouzdan partner na tržištu cijele Bosne i Hercegovine.

×
×

Cart