Herceg etno selo Međugorje: Masline, vinova loza, mala jezera- idilična slika prirode

Herceg etno selo Međugorje: Masline, vinova loza, mala jezera i potoci koji prolaze naseljem stvaraju idiličnu sliku prirode

Turistički kompleks kojim se odaje počast autentičnom hercegovačkom prostoru i usluzi

Ovo je priča o turističkom naselju autohtonog ambijenta koji nudi smještaj visokog standarda, ali i usluge primjerene današnjem poimanju istinske gostoljubivosti. Danas je ovaj hotelsko-turistički kompleks standarda četiri zvijezdice izvan kategorije i bez konkurencije u Bosni i Hercegovini, ali i širem prostoru.

Govorimo o etno selu Međugorje koji je otvoren 2008. godine. Od tada do danas, konstantno se razvijaju prema potrebama i potražnji samih turista koji posjećuju ovo posve neobično mjesto.

Poslovna filozofija ovog turističkog kompleksa, kojim se odaje počast autentičnom prostoru i usluzi, jeste boriti se za tržišnu poziciju kvalitetom, a ne cijenom. Svaki je novi korak u investicijama u proteklih jedanaest godina, koliko Herceg etno selo Međugorje posluje, sistemski put prema istom cilju.

Odredište sa svom potrebnom infrastrukturom za opušten odmor, ali i poslovni turizam kao i svadbene i druge svečanosti, svojoj poslovnoj filozofiji svakim korakom dodaje novu dimenziju. Naime, velikom bazenskom kompleksu uskoro će se pridodati i bogati wellness pa će u tom prostoru, obilježenom vjerskim turizmom, „odmoru za dušu” biti na najbolji mogući način pridružen i zdravstveni turizam kao „odmor za tijelo”. Ni to nije sve…

Hercegovačke kamene kuće za autentičan ambijent

Središnji je dio kompleksa deset kamenih kuća s hotelskim sobama te još tri kuće s apartmanima. Iznutra vrhunski smještaj standarda četiri zvjezdice, vanjskim izgledom kao i cijelim prostorom odaje autentičan ambijent uređenog tipičnog hercegovačkog odnosno mediteranskog okoliša.

Sve je to ovo turističko naselje izdvojilo iz prevladavajuće turističke ponude cijelog područja te sadržajem, izgledom i kvalitetom privlači goste iz BiH, Hrvatske i inostransta, među kojima mnogima ono postaje i stalna adresa za odmor. Restoran zanimljivog, autentičnog interijera, ali i prostrane vanjske terase, centralno je mjesto okupljanja ne samo gostiju turističkog kompleksa nego i onih koje ovamo privlači bogata i autohtona eno-gastronomska ponuda. Uz spomenute kongresne i banketne kapacitete, tu su i prostori važni za društveni život gostiju. U amfiteatru se tako održavaju brojne kulturne priredbe, a u obližnjoj kapelici vjerski obredi. Cijeli je prostor idealan i za različite izložbe i sajmove na otvorenom, što je već potvrđeno iskustvom mnogih izlagača, gledatelja i drugih sudionika.

U drugoj fazi izgradnje toga naselja izgrađena je multifunkcionalna dvorana Kraljica Katarina u kojoj se održavaju vjenčanja i druge svečanosti, a pridružen joj je i luksuzan apartman za mladence. Dvorana ima i vlastitu kuhinju opremljenu svom potrebnom profesionalnom opremom, što olakšava pripremu i posluživanje hrane, za koju su zaslužni vrhunski kuhari i slastičari Herceg etno sela. Dakako, tu su i vrhunska vina po kojima je regija poznata. Među njima ističemo nagrađivana vina vinarije Hercegovina produkt čiji je vlasnik Vlatko Barbarić također vlasnik Herceg etno sela Međugorje.

Masline, vinova loza, mala jezera i potoci koji prolaze naseljem pa čak i restoranon stvaraju idiličnu sliku prirode koja kao da nas vraća u pomalo zaboravljeno vrijeme i prostor. U kamenim se kućicama prodaju i autohtoni suveniri od kamena, drva i metala. Za najmlađe tu je i park, ali i nastambe sa životinjama.

Prije četiri godine u naselju je otvoren vanjski bazen površine 1250 m2 čija vrhunska biodizajn tehnologija garantuje najviše standarde za ovu vrstu objekata. Sljedeća je investicija, kako saznajemo od direktora Herceg etno sela Međugorje Branimira Penave, izgradnja wellnessa – još jednog sadržaja koji će povećati atraktivnost ovog turističkog kompleksa privlačnog u svako doba godine.

Uskoro i hotel

U sklopu Herceg etno sela Međugorje izgrađena je i depandansa sa 47 novoopremljenih soba. No, prostor će, uz povećanje za još 36 soba, uskoro postati hotel standarda četiri zvjezdice sa svim potrebnim sadržajima, koji će – kako saznajemo od Branimira Penave – biti novo središte cijeloga kompleksa, dajući mu dodatnu dimenziju. „Naša je poslovna filozofija boriti se za tržišnu poziciju kvalitetom, a ne cijenom, i činjenica da je tržište to prepoznalo ohrabruje nas u odluci da idemo u ovu investiciju”, zaključuje naš sugovornik.

I hotel će na primjeren način biti posvećen prostoru u kojem se nalazi. Naima, sadašnja depandansa, a budući hotel prava je galerija fotografija koje ga lociraju na područje Međugorja i regije Hercegovine. One ujedno goste slikom vode kroz čitav ovaj kraj s njegovim kulturnim i prirodnim znamenitostima, ali su i posveta ljudima važnima za slojevitu i kompleksnu prošlost ovoga zanimljivog i atrakcijama bogatog prostora.

Kvalitet usluge

„Mnogo je još planova i želja”, rekao je Branimir Penava, „ali u njihovoj realizaciji, ovisno o raspoloživom novcu i kadrovima, idemo korak po korak. No, u popularnosti Herceg etno sela i tržišnom interesu za njega vrlo važnu ulogu igra i kvaliteta usluga pa sa zadovoljstvom ističem da je čak polovica od ukupno 42 radnika u ovom kompleksu u njemu zaposlena već od prvog dana njegova rada.”

Za odličnu tržišnu poziciju Herceg etno sela Međugorje, u kojem se održava i velik broj svečanosti i kongresa, zaslužna je voditeljica prodaje Marijana Dugandžić koja najavljuje i daljnje povećanje turističkog prometa. „Herceg etno selo Međugorje, koje je zbog atraktivnosti, ali i lake prometne povezanosti, popularno među turistima i poslovnim gostima iz Hrvatske, predstavljamo i na mnogim sajmovima u inozemstvu, gdje za njega vlada velik interes. Naš proizvod neprekidno nailazi na tržišnu potvrdu i dobivamo mnoge pohvale, među kojima je posve sigurno najveća zadovoljni gosti i poslovni partneri koji se vraćaju. A njih je sve više…”

×
×

Cart