Najnoviji zimski wellness trendovi

Najnoviji zimski wellness trendovi

„Kupanje“ zvukom ili „plutanje“: Sve što je potrebno gostu da se potpuno opusti i uživa

Bez obzira žele li se gosti ugrijati nakon dana na stazama za skijanje, pokušavaju li se pripremiti za sezonu kupaćih kostima ili su jednostavno u potrazi za malo mira, ovo su najnoviji zimski wellness trendovi. „Kupanje“ zvukom ili „plutanje“, sve što je potrebno gostu da se potpuno opusti i uživa potrebno je omogučiti kako bi se dobili stalni klijenti.

„Kupanje“ zvukom

Jedan od najnovijih wellness trendova koji stiže iz LA je „zvučna kupka“, senzorno iskustvo napravljeno za opuštanje uma i harmonizaciju fizičkog, mentalnog i duhovnog stanja. Zvučne kupke obično uključuju učesnike koji leže na zemlji (obično na joga prostirci, često s jastucima, pokrivačima i maskama za oči kako bi se povećala udobnost) dok “zvučni iscelitelji” sviraju umirujuće instrumente poput kristalnih pjevačkih zdjelica, didgeridoa i bubnjeva kako bi izazvali duboko opušteno, meditativno stanje za koje se kaže da otpušta stres, potiče bolji san i poveća mentalnu aktivnost. Ležanje na zemlji je od suštinskog značaja za iskustvo, kako bi se iskoristile vibracije instrumenata.

Neka brige otplutaju- Flotarium

„Flotaciona terapija“ proteklih nekoliko godina pojavila se širom Evrope, govoreći o čarima lebdenja u senzornom rezervoaru- zapravo je bez svjetla, zvučno otporna kada, ispunjena vodom tjelesne temperature i s dovoljno soli da se može plutati. Nedostatak svjetlosti i zvuka u kombinaciji s bestežinom omogućava osobi koja pluta da postigne mirno meditativno stanje u roku od oko 20 minuta. Pune sesije obično traju sat vremena.

Opuštanje cijeli dan, party cijelu noć

Termalna kupka u prekrasnom ambijentu koja se nakon mraka pretvara u čari: ovo bi mogla biti najbolja ponuda. Bazeni, termalni bazeni, sauna i različita wellness ponuda tokom dana postaje najbolje mjesto za izlazak. Nakon 22:00 sata sve to se pretvara u noćni klub, u kojem su DJ-evi, laserska svjetla i hiljade ljudi koji se zabavljaju duboko u noć. Ovo je posebna ponuda za mlađu populaciju.

Vino i opuštanje

Spa odmaralište za istinske ljubitelje vina, Spa Vinothérapie temelji svoje tretmane na ideji da ako crno vino može pružiti antioksidativne koristi protiv starenja unutrašnjosti tijela, možda to može učiniti i za kožu. Stvorena je linija proizvoda koristeći ekstrakte grožđa za koju, u kombinaciji sa vrućom izvorskom vodom bogatom mineralima, kažu da imaju regenerativno djelovanje na kožu. Tretmani uključuju kupku s bačvom s pilingom grožđa, hidro-masaže s ekstraktima crvene loze, polifenolnu njegu lica i opuštajuće masaže svježim grožđem.

×
×

Cart