Whirlpool: Mali bazenski sistemi namijenjeni uživanju i odmoru u vodi

Whirlpool: Mali bazenski sistemi namijenjeni uživanju i odmoru u vodi

Ono što obično nazivamo whirlpool-ima su hidromasažni bazeni i predstavljaju male bazenske sisteme koji nisu namijenjeni plivanju, nego uživanju i odmoru u vodi.

Različitih su oblika. Pored standardnih pravougaonih i kvadratnih oblika mogu biti kružni  i osmougaoni, sa prelivnim kanalima i dodatnom opremom kao što su zvučnici, aromaterapija, terapija svjetlom (kromoterapija), i terapija muzikom, što savršeno upotpunjuje iskustvo hidromasaže. Većinom su manjih dimenzija u odnosu na klasične bazene. Pružaju jedinstvenu kombinaciju vode, zraka, toplote i masaže

Na tržištu postoje različite vrste masažnih bazena, različitog „porijekla“  i raznih dobavljača. Savjet je informisati se i obratiti pažnju na bitne elemente.

Broj mlaznica za masažu nije uslov za efikasnost masaže, značajno je postavljanje mlaznica,odnosno njihov raspored, kao i mogućnost podešavanja pravca i jačine mlaza koji dolazi kroz mlaznice. Velike i jake mlaznice namijenjene su za masažu leđnih mišića, dok su mlaznice veličine palca namijenjene za masažu ramena, vrata i leđnih mišića.

Aquavia Spa je najveći evropski proizvođač hidromasažnih bazena, prisutan na svjetskom tržištu od 1988., i sa najširim rasponom ponude koja će zadovoljiti različite potrebe. Nemoguće je ne pronaći spa koji će zadovoljiti vaše potrebe bilo za privatno , bilo za rezidencijalno stambeno korištenje ili ipak za komercijalnu fitness ili relax upotrebu.

Posebno osmišljen program pozitivno djeluje na cijelo tijelo i jedan je od najuspješnijih programa na svijetu u borbi za zdravlje  tijela i duha.

Na Hydrogroup stranici možete pronaći osnovne informacije o pojedinim modelima iz inače puno šireg raspona ponude.

Generalno, mogu se razvrstati u sljedeće kategorije:

  • AQUALIFE
  • PREMIUM
  • EXCLUSIVE
  • IN–GROUND
  • PROFESSIONAL
  • SWIM SPA

Sve informacije o ovim bazenima možete pronaći kod HYDROGROUP d.o.o

×
×

Cart