Koja vam je profesionalna oprema za kuhinju potrebna?

Koja vam je profesionalna oprema za kuhinju potrebna?

Posjedovanje prave profesionalne kuhinjske opreme važan je dio uspješnog poslovanja. To uključuje opremu koja će ubrzati procese pripreme i kuhanja i omogućiti vam da pravilno i sigurno skladištite hranu. Postoji nekoliko vrsta opreme koju možete dodati u svoju kuhinju kako biste bili spremni da poslužite svakog kupca.

Mala oprema

Vrsta i količina male opreme za hranu koja vam je potrebna zavise o vrsti restorana u kojem radite. Sve kuhinje trebaju lonce, tave, pribor za jelo, daske za rezanje i sličan mali pribor. Također, potrebni su vam mikseri, tave za mariniranje, rezači za meso i hljeb, blenderi, valjci za tijesto i druga specijalizirana oprema.

Oprema za kuhanje i grijanje

To uključuje profesionalnu kuhinjsku opremu poput rerni, šporeta i komercijalnih mikrovalnih pećnica. Vrsta i veličina opreme za kuhanje koja vam je potrebna ovise o količini dnevno pripremljene hrane i potrebama vaše kuhinje. Možda ćete trebati instalirati i stanicu za grijanje i parne ormare ili stol kako biste kuhanu hranu držali toplom prije nego što je poslužite kupcima.

Oprema za skladištenje i hlađenje

Sve kuhinje trebaju opremu za pohranu hladne hrane, uključujući zamrzivače i hladnjake. Osnovni predmeti poput mlijeka, jaja, mesnih proizvoda zahtijevaju hlađenje da bi ostali svježi, a možda ćete morati zamrznuti velike šarže hrane kad se unaprijed kuhaju. U većini restorana će biti potreban hladnjak sa hodnikom za spremanje velikih količina hrane.

Oprema za samoposluživanje

Ovisno o vrsti restorana ili kafeterije koju posjedujete, oprema za samoposluživanje može biti koristan dodatak vašem objektu jer ubrzavaju proces posluživanja. Uobičajeni primjer uključuje dozere za piće tako da kupci mogu kupiti svoja pića i napuniti svoje šoljice sokom ili kafom. Neki restorani i kafeterije također imaju uređaje za samostalno posluživanje sladoleda i salate.

×
×

Cart