Kratke upute za dostavu hrane u vrijeme pandemije

U nastavku pročitajte kratke upute za pakiranje i dostavu hrane, ukoliko isu dostavljate u vremenu pandemije.

Pakiranje hrane mora biti u skladu sa zakonom, mora biti čisto
i pogodno za upotrebu. Osigurajte da se hrana higijenski čuva
u vašem restoranu prije upotrebe.
Preporučuje se korištenje jednokratnih spremnika
i ambalaža.

Ako kutije i vrećice trebaju hranu držati toplom ili hladnom, tada
odaberite odgovarajuće izolirane nosače.
Treba ih lako moći očistiti i dezinficirati. Potrebno je koristiti postupak dvostepenog čišćenja za dezinfekciju spremnika iznutra i izvana. Osigurajte efikasnu dezinfekciju na početku dana, prije nošenja
hrane i nakon isporuke, kao i redovito tokom dana.
Topla hrana treba biti dostupna kupcima na 63 ° C ili
iznad i hladna hrana na 8 ° C ili hladnija. Da bi se to postiglo,
preporučuje se da udaljenost bude kratka i ograničena na
u radijusu od 30 minuta.
Ako se koriste paketići leda, isto treba očistiti i
dezinficirati između svake upotrebe.

Zapamtite da su dostavljaču pokretači isporuke hrane
i u vezi s tim se sigurno mora obezbjediti osnovna higijena za svakog vozača, kao i podizanje svijetsi o ličnoj higijeni. , neophodno je da znate ako vozač ima bilo kakve infekcije ili bolesti.
Vozači i / ili vozači naon svake dostave moraju ručno oprati ili dezinfincirati kontaktna područja
Vozaču se mora osigurati alkoholni čistač ruku s udjelom alkohola od najmanje 60 +%.
Socijalna distanca od dva metra mora se koristiti u svakom trenutku.

Vozači bi trebali dezinficirati ruke po dolasku na naplatu
i pri povratku nakon isporuke. Pronađite područje niskog rizika
za preuzimanje hrane. Tako ćete izbjeći potrebu da vozači
uđu u kuhinjske prostore ili doći u kontakt s kuhinjskim osobljem.
Ako kuhinjsko osoblje slučajno dođe u kontakt s bilo kime
predmete koje koriste dostavljači, moraju se dezinficirati prije novog zadatka.
Razmislite o uvođenju kartičnog plaćanja. Mnogo je manji kontakt kupca i dostavljača, i manji je kontakt uposlenih sa novcem.
Vašim dostavljačima potrebna je obuka kako bi se osigurali da
obavljaju svoj posao sigurno.

Uniforme su potencijalni izvor prijenosa.
Osigurajte da osoblje nosi čiste uniforme u svakom trenutku.
Sve uniforme moraju se oprati na temperaturama iznad 60 ° C ili više ili koristite sredstvo za čišćenje odjeće ako se tkanine se ne mogu prati na visokim temperaturama.
Ako ne možete odmah oprati odjeću, tj nakon svakog radnog dana, ostavite ju u zatvorenoj vrećici najmanje tri dana i operite kao inače.

Možda ćete trebati uložiti u nove uniforme ako želite slijediti ovaj savjet. Ako osoblje pere uniforme kod kuće, trebali bi osigurati
da se iste peru i skladište odvojeno od ostalih stvari u domaćinstvu.

×
×

Cart