Salata od piletine, sira i rikule

Sastojci

  • 400g pilećeg pečenja (pileći file), narezanog
  • 250g listova rikule
  • 2 stabljike selera, očišćene i narezane
  • 1/2 krastavaca, narezanog na kolutiće
  • 1 vezica mladok luka, očišćenog i narezanog
  • šeri paradajiz
  • 2 kasike nasjeckanog svježeg peršuna
  • 50g cijelih oraha
  • 125g sira Stilton ili nekog sličnog blagog plavog sira, narezanog na kockice
  • šaka bobica grožđa bez koštica
  • sol i biber

preljev

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika octa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika nasjeckanog mješanog začinskog bilja

Priprema

  1. Operite rikulu, osušite je kuhinjskim papirom i stavite u veliku zdjelu za salatu. Dodajte celer, krastavac, mladi luk, peršun i orahe te sve dobro promješajte. Premjestite na veliki pladanj za posluživanje. Preko salate posložite narezanu piletinu, zatim pospijte sirom. Dodajte grožđe. Dobro začiniti sa soli i biberom.
  2. Da biste napravili preljev, stavite sve sastojke u staklenku koja se može zatvoriti i dobro protresite. Takođe, možete staviti sve sastojke u manju zdjelu i sve zajedno dobro promješati. Prelijte preljev preko salate i poslužite.

Prijatno!


https://www.madi.ba/

×
×

Cart