SERVIRANJE HRANE

Poboljšanje prezentacije jela dodaje vrijednost jelu. Ponekad pritisak zauzete usluge ograničava vrijeme za serviranje hrane, ali tehnike i dalje mogu biti brze i jednostavne za praćenje ako imate odgovarajuće alate.

ZAŠTO JE TANJIR ZA HRANU VAŽAN?

Atraktivni tanjir s hranom ima brojne prednosti za kuhara, lokal i goste. Za kuhara to omogućava brojne kreativne mogućnosti, priliku da utisne svoj identitet u jelovnik i stvori potpisano jelo. To je također način da arome koje dobro funkcionišu, predstavite u novom jedinstvenom stilu. Gurmani će također uživati ​​u boljem iskustvu sa zapanjujućim tanjirom hrane koji privlači njihov vizuelni ukus.

Prezentacija hrane takođe može potaknuti zdraviju prehranu, što je koristan trik za postizanje odobrenja djece ili uznemirenih izjelica.

ALATI ZA SERVIRANJE HRANE

Jelo je iskustvo za sva osjetila. Tajna uspjeha je u skupu alata koji kuharima omogućava da razotkriju svoju kreativnu viziju, naprave razne teksture na tanjiru i stvore wau efekat. Međutim, kako bi vaša prezentacija bila u skladu sa svakom uslugom, specijalni alati olakšavaju život kuharima. Navest ćemo samo neke od tih alata.

 Triturator radi prešanjem i raspršivanjem sastojaka, što je nemoguće ručno postići. Prednost ovoga je izdvajanje svake kapi soka i okusa u finu pastu, ostavljajući iza sebe samo malu količinu vlaknastih otpadaka.
Manje količine umaka izgledaju zanimljivije na tanjiru, kao i dodavanje boje.

Korištenje boca s cijeđenim sosom najlakši je način da se to postigne, tanka mlaznica dizajnirana je poput olovke kako bi vam pružila veću preciznost dok crtate linije ili stvarate kapljice.

Kistovi i klinovi za serviranje dolaze u mnogim oblicima i stilovima, tako da na tanjiru možete izvesti željeni uzorak. Kutne četkaste četkice i klinovi s potkovicama pružaju mogućnost kontrolisanog povlačenja, omogućuju vam iscrtavanje bilo kojeg oblika ili uzorka. 

SAVJETI ZA SERVIRANJE HRANE

Prezentacija može pomoći u prodaji jela sa vašeg jelovnika. Tehnike serviranja hrane imaju vrlo općenite principe dizajna, jer je odabir načina postavljanja jela vrlo ličan za svakog kuhara.

×
×

Cart