Hoteli sa 7 zvjezdica – da li postoje?

Službeno, hoteli sa 7 zvjezdica ne postoje. Ipak, hoteli uključeni u ovaj članak navodno su hoteli sa 7 zvjezdica; većini su novinari “dodijelili” ove zvjezdice zbog izuzetno visokog stepena luksuza koji nude; iznad standardne klasifikacije s pet zvjezdica. Druge su zvanična udruženja za klasifikaciju čak uključila u elitu sa sedam zvjezdica, a drugi jednostavno imaju sedam zvijezda u svom imenu.

Ako mislite da ste sve vidjeli kada su u pitanju luksuzni hoteli, onda morate vidjeti i ove hotele!

Hotel sa 7 zvjezdica u Abu Dabiju

Ujedinjeni Arapski Emirati toliko su bogati da su uspjeli proizvesti drugi hotel sa 7 zvjezdica. Emirates Palace Hotel Abu Dhabi luksuzna je palača bez premca, kako iznutra tako i izvana, a čak je i bolje ocijenjena od strane gostiju od Burj Al Arab Jumeirah. Karakteristike ovog hotela uključuju privatnu plažu, marinu i sobe za goste koje svojim ekskluzivnim arapskim namještajem stvaraju atmosferu kao u Arapskim noćima.

Međutim, web stranica hotela samo oglašava da hotel nudi luksuzni doživljaj sa više od pet zvjezdica. Ni ovdje se ne spominje službeno zvjezdica.

Hotel sa 7 zvjezdica u Dubaiju

Burj Al Arab Jumeirah u Dubaiju, sa svojom upečatljivom siluetom u obliku jedra, vjerojatno je jedan od najpoznatijih hotela na svijetu i znamenitost grada. Simbol je za izvanredan luksuz, a samim tim i skup koliko biste očekivali. Jedno noćenje u dvokrevetnoj sobi košta više od 1.000 eura. Ovdje čak i „mali“ apartman ima 170 m² – mnogo veći od stanova većine ljudi. Ako želite, čak možete i rezervirati Rolls Royce sa vozačem. Hotel bi očito zaslužio sedam zvjezdica i često je dobio ovu kategorizaciju u štampi ili u subjektivnim ocjenama na platformama za ocjenjivanje. Izraz “hotel sa 7 zvjezdica” nigdje se ne može naći na službenoj web stranici.

Hotel sa 7 zvjezdica u Milanu

Nakon otvaranja 2007. godine, hotel TownHouse Galleria u Milanu dobio je titulu prvog hotela sa 7 zvjezdica na svijetu. Dobio je odgovarajući certifikat od SGS Italija (Société Générale de Surveillance) – švicarske ispitne grupe koja nudi inspekcije, usluge certificiranja i provjere. Dakle, to je bio jedini službeni hotel sa 7 zvjezdica na svijetu i neko je vrijeme ovu činjenicu oglašavao u imenu hotela: Seven Stars Galleria. Međutim, ovaj je termin od tada nestao sa hotelske web stranice. Na sedam zvjezdica danas podsjećaju samo apartmani Seven Stars.

Hotel sa 7 zvjezdica u Istanbulu

Shangri-La Bosphorus je smješten u centru, u okrugu Besiktas, tačno na Bosforu. Kao i obično za lanac hotela Shangri-La, ovo je luksuzni, izvanredan hotel koji ostvaruje sve želje gostiju. Veličine soba kreću se od 42 m². Mnoge sobe s privatnom terasom nude fantastičan pogled na Bosfor. Takođe možete posjetiti Chi Spa kako biste se opustili u turskom hamamu i uživali u masaži za opuštanje mišića. Čak i prije nego što je 2010. započela gradnja Shangri-La Bosphorusa, mnoge web stranice i novinari hvalili su ga kao prvi hotel sa sedam zvjezdica u Turskoj. U međuvremenu je hotel završen, ali na njegovoj web stranici nećete naći niti jedan spomen sedam zvjezdica kada je riječ o ocjeni hotela.

Hotel sa 7 zvjezdica u Pekingu

Mogli bismo se zapitati da li su vlasnici Pangu 7 Star svoje zvijezde uzeli s neba, jer je potpuno nejasno odakle dolazi sedam zvjezdica u imenu hotela. No, osim toga, ovaj luksuzni hotel nema šta za skrivati. Interijer je kreirao poznati talijanski dizajner Ricardo Bello Dias. Vješto je kombinirao orijentalne i zapadnjačke elemente. Hotel je glavna adresa za sve ljubitelje luksuza koji putuju u Peking. Postoji informacija da je čak i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu – Bill Gates – ovdje proveo noć tokom Olimpijskih igara.

Hotel sa 7 zvjezdica u Južnoj Africi

Stručnjaci su Karkloof Safari Villas u blizini Pietermaritzburga u Južnoj Africi već dugo nazivali hotelom sa 7 zvjezdica. Ono što se ovdje nudi zaslužilo bi čak osam zvjezdica – na primjer, individualno dizajnirane privatne vile koje će vas sigurno zapanjiti, vaše vlastito vozilo za safari izlete i egzotični spa s pogledom na krajolik i okolne vrtove. Međutim, sam hotel oglašava se samo sa zvaničnih pet zvjezdica.

Hotel sa 7 zvjezdica na Fidžiju

Otočno odmaralište Laucala pravi je otočki raj u Južnim morima. Trebale su tri godine za izgradnju hotela na ostrvu Laucala, koje je prošarano tropskom kišnom šumom i bijelim pješčanim plažama. Vrlo je malo gostiju koji borave u 25 vila u isto vrijeme i za njih se brine tim od 300 ljudi. Rezidencija Hilltop na planinama na ostrvu nudi privatnost i 11.000 m² prostora! Pored toga, tu su i privatni panoramski bazen, dvije prostrane kuće za goste, kao i privatni kuhar, vozač i dadilja. Gotovo je nemoguće dobiti više luksuza.

Nije ni čudo što se izraz „hotel sa 7 zvjezdica“ koristi skupa sa nazivom hotela. Službeno je, međutim, ovaj hotel „samo“ hotel s pet zvjezdica.

×
×

Cart