Savjeti za praznični enterijer restorana

Blistave lampice i praznično veselje su pred nama. Uređenje vašeg restorana za praznike može biti zabavan događaj kojem se vi i vaši gosti radujete svake godine. Osim što stvara dodatnu toplinu i ugođaj u vašem restoranu, osoblje i gosti mogu se osjećati kao dio vaše šire porodice.

Iako je maloprodajna industrija u ovo doba često najprometnija, pokazalo se da praznici donose mnogo gostiju restoranima. Dakle, dodavanje nekoliko prazničnih sitnica vašem enterijeru ne samo da će vam pomoći da uvedete praznično raspoloženje u svoje poslovanje – moglo bi vam pomoći i u povećanju zarade tokom prazničnih mjeseci.

Zbog toga smo odabrali nekoliko savjeta za ukrašavanje vaših objekata u prazničnom duhu!

1. Isprobajte minimalistički pristup.

Minimalizam je moderni dizajnerski trend već nekoliko sezona- a praznici nisu izuzetak. Postoji mnogo načina da minimalistički dekorišete vaš restoran. Možete koristiti potpuno bijelu shemu ili kombinaciju samo dvije boje (npr. zlatno-crvena; plavo-srebrna; bijelo-srebrna, itd.) Ili se više usredotočiti na jedan element dizajna predstavljen u raznim bojama ili veličinama (npr. zvijezde, kugle, snježne kugle, Djed Mraz, praznični slatkiši itd.) koji su razasuti po vašem restoranu.

2. Iskoristite svoje prozore na najbolji način.

Prozori su glavno mjesto za praznične ukrase u restoranima. Dekor prozora je, u stvari, lako vidljiv spolja, te stvara ugodnu atmosferu čak i prije nego što vaši gosti zakorače u vaš restoran. Opremite svoje prozore lampicama, vijencima, naljepnicama za prozore ili prazničnim zavjesama kako biste pretvorili obične prozore u one koji su spremni za praznike.

3. Koristite neobične materijale.

Koristite elemente dizajna koje ljudi obično ne bi očekivali u prazničnom dekoru. Za restorane bi popularan izbor bio kuhinjski pribor i pribor za jelo transformirani u drangulije i zidni dekor. Ili, kreirajte jelku od recikliranih boca. Mogućnosti su beskrajne!

4.  Inkorporirajte prehrambene proizvode u svoj dekor.

Šta bi moglo poslužiti za prikladnije ukrase za praznike u restoranima od samih prehrambenih proizvoda? Jednostavna opcija bila bi odabrati sitnice s hranom za svoju jelku ili vijence. Šećerni štapići i bomboni od mente u velikim providnim vazama postavljeni na svakom stolu ili na šanku također su klasičan i popularan izbor. Osušene kriške citrusa (naranče, grejp, limun) možete koristiti i kao ukrase za vaše drvce ili vijenac – one ne samo da izgledaju sjajno, već mogu vašem restoranu pružiti i svjež miris.

5. Osvježite svoj meni.

Uključite posebna jela i pića sa prazničnom tematikom ili jednostavno obogatite svoj meni prazničnim dizajnom kako biste uveli goste u sezonu praznika.

6. Ostavite dojam odmah na vratima

Dodajte praznične ukrase na ulaz restorana! Možete odabrati jednostavne sezonske poruke poruke ili vijence na svojim tendama. Možete dodati i statuu veselog Djeda Mraza, snješka ili patuljka kako biste dočekali svoje goste ispred ulaza u vaš restoran.

7. Neka i vaše uniforme budu vesele

Stvorite veselo i svečano raspoloženje uz uniforme restorana s prazničnom tematikom. Ne morate ih u potpunosti mijenjati, jer jednostavna promjena u pregačama konobara ili praznične kape mogu lako učiniti da izgledate efektno.

8. Klasični dekor stola je bezvremenski

Što se tiče prazničnih ukrasa u restoranima, ništa nije bolje od klasičnog dekora stola. Ovo može biti jednostavno, promjenom rasporeda na stolu ili dodavanjem prazničnih ukrasa kao što su stolnjaci i salvete. Dodavanje mašni i/ili navlaka za stolice u prazničnim bojama/uzorcima također može biti efektno.

×
×

Cart