
Lurpak® je osvojio glavnu nagradu za najbolju marku maslaca na svijetu na dvogodišnjem svjetskom prvenstvu sira, koji se održava u Americi.
1901. godine, „Lurmark“ je postao zaštitni znak za danski maslac.
Sa svojim poznatim isprepletenim rogovima “lurs” – muzičkim instrumentima iz bronzanog doba koji su postali simboli Danske – marka je i dalje prepoznatljiva kao vrhunski maslac Lurpak®.

Tek 1957, danski maslac Lurmark indetifikuje se kao Lurpak® koji danas poznajemo i volimo.
Otkako je Danska počela pozivati druge zemlje da probaju njegov maslac, on je postao glavni sastojak kuhinja širom svijeta.
Od 1901. Lurpak® prednjači u kvaliteti, postavljajući standard među najboljima.
Lurpak® je osvojio poznatu nagradu za najbolju marku maslaca na svijetu na dvogodišnjem svjetskom prvenstvu sira koji se održava u Americi, što je globalno priznanje za Lurpak® kao brend koji ima istinsko naslijeđe danske izvrsnosti koji koristi samo prirodne sastojke.
Zašto Lurpak?
Dobra hrana može se napraviti od najjednostavnijih sastojaka. Lurpak prirodni sastojci i jednostavnost stvaraju jelo izvanrednog okusa.
Prirodni sastojci daju Lurpaku specifičnu ulogu u kuhanju jer poboljšava ukuse svih ostalih sastojaka. Upotreba maslaca Lurpak je svestrana i može se koristiti u većini kuhane hrane.
Maslac Lurpak potencijalno može biti glavni sastojak jer poboljšava i korisnicima pruža i recepte i ideje za kuhanje. Lurpak maslac Sadrži najmanje 100 različitih aromatičnih komponenata i daje neponovljiv okus i teksturu hrani.
N: PALAČINKE SA LURPAK® MASLACEM

PN: Bez obzira da li poslužujete slane palačinke sa šunkom i sirom ili slatke palačinke prelivene medom i voćem, osnovni recept za palačinke možete pripremiti za svega nekoliko minuta.
KAKO KORISTITI LURPAK?
Za većinu kolača i slatkih pekarskih proizvoda neophodno je da koristite neslani maslac.
Međutim, kada je riječ o palačinkama izbor je Vaš.
Bez obzira volite li slanu ili slatku kombinaciju ili radije održavate stvari zdravim s maslacem s niskim udjelom masti i s malo soli (i šakom svježih jagoda, naravno), probajte Lurpak maslac za mazanje.
Dostupni su naši omiljeni neslani, slani i blago posoljeni maslaci. Nema višečekanja da se maslac otopi, sada ga jednostavno možete rasporediti okolo i između svojih palačinki!
BRZI RECEPT ZA PALAČINKE KOJI MORATE PROBATI
Isprobajte ovaj brzi i jednostavni recept za palačinke.
Kokosove palačinke sa šipkom i jogurtom zvuče avanturistički. Slatkoća kokosovih palačinki savršeno je izbalansirana sa zrnima šipka i kremastom teksturom prirodnog jogurta.
SASTOJCI
1 jaje
125g prosijanog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
240 ml mlijeka
20g sušenog kokosa
20g Lurpak® neslanog maslaca
1 šipak
400g običnog jogurta
Korica limete, naribana
PRIPREMA
Razbijte jaja u posudu za miješanje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, prije nego što dodate mlijeko i prstohvat soli. Umutite dok ne postane glatko, dakle prije dodavanja osušenog kokosa u smjesu. U međuvremenu prepolovite šipak, odvojite sjemenke i ocijedite ih na kuhinjskoj krpi kako biste uklonili višak vode.
Stavite tavu za palačinke i na jakoj vatri dodajte polovinu Lurpak® maslaca.
Dodajte nekoliko kašika tijesta za palačinke.
Pecite jednu do dvije minute, a zatim preokrenite palačinku i pecite je i sa druge strane dok ne porumeni.
Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite tijesto, a po potrebi dodajite još malo maslaca u tavu.
Poslužite odmah sa kašikom jogurta, zrnima šipka i posipite sve naribanom koricom od limete.