5 ideja za ljepši dizajn hotelskih soba

U potrazi za pružanjem vrhunskog jedinstvenog iskustva putnicima, hotelski dizajn postao je moćan instrument transformacije prostora. U današnjem vremenu, odabir idealnog hotela je usko povezan sa odabirom idealne hotelske sobe. Zbog toga, hotelska soba koja se ističe jedinstvenom estetikom ima daleko veće šanse da osvoji goste, kako preko interneta tako i uživo. Kao rezultat toga, standardne hotelske sobe lako otpadaju u potrazi za idealnom sobom.

Ažurirajući generički, zastarjeli dizajn soba, koji ih je učinio neprepoznatljivim ili sličnim konkurentima, hotelijeri stalno traže inspiraciju za dizajn hotelskih soba. U nastavku vam donosimo najveće trendove u svijetu hotelskog dizajna.  

  1. Lokalni i tradicionalni elementi

Donesite lokalni štih u sobe. Putnici će u većini slučajeva željeti osjetiti dašak lokalne kulture. U tom naumu im uveliko mogu pomoći hotelske sobe u kojima odsjedaju. Uz tradicionalne zanatske predmete i umjetnička djela lokalnih umjetnika predstavljene u vašim hotelskim sobama, vaši gosti će se osjećati kao dio lokalnog stanovništva čim zakorače u hotelsku sobu. Ovakav dizajn hotela je izuzetno dobro ocijenjen od strane gostiju, tako da čak i brendirani hoteli uvode tradicionalne elemente u svoje sobe, kako bi ostvarili fleksibilniji i lokaliziraniji pristup dizajnu.

  1. Bio elementi

Pružite gostima ugodno iskustvo boravka u neposrednoj blizini prirode. Biljke su postale jedan od najvećih trendova u dizajnu interijera u modernom dizajnu, a polako zauzimaju svoje mjesto i na ugostiteljskoj sceni. Od ultra-trendi, živih zelenih zidova koji zahtijevaju veliku količinu brige, do jednako trendi sukulenata, koji su umnogome lakši za održavanje, postoji bezbroj kreativnih načina za uvođenje zelenila u vaše hotelske sobe. Na isti način, prirodno osvjetljenje (bilo s prozora ili uz pomoć halogenih sijalica) može učiniti čuda čineći da soba izgleda prirodnije i umirujuće.

  1. Jednostavni prostori

Pojednostavite sadržaje hotelske sobe i ograničite količinu glomaznog namještaja. Još jedan veliki trend u dizajnu hotela je minimalizam. To znači da su manje sobe za goste opremljene osnovnim, ali vrhunskim sadržajima. Spoj udobnosti s jednostavnošću i savremenom estetikom dat će vam modernu hotelsku sobu minimalističkog dizajna koja će gostima biti maksimalno privlačna.

  1. Ekološka rješenja

Čak i manje promjene mogu donijeti jedinstvenu estetiku u vaše sobe i smanjiti njihov ugljični otisak. Ugljični otisak predstavlja pojavu emisije stakleničkih plinova koje mogu uzrokovati osobe, proizvodi ili događaji. Kako biste ga smanjili, odlučite se za moderna i ekološki prihvatljiva rješenja. Ova rješenja uključuju pronalazak lijepih staklenih ili kamenih predmeta koji će krasiti vašu sobu umjesto jednokratnih plastičnih ili papirnih predmeta. Staklene boce za vodu su trenutno nevjerovatno moderne – i savršena su alternativa plastičnim bocama. Također, štedne sijalice predstavljaju očit izbor kada je vrijeme za zamjenu sijalica.  Vaši će gosti cijeniti napor da uključite ekološki prihvatljive elemente u dizajn soba, a vaši računi za električnu energiju će se smanjiti.

  1. Raznolike sobe

100% jedinstvena soba pomaže gostima da se osjećaju kao da dobijaju jedinstven hotelski boravak. Osjećaj je to koji žele mnogi današnji putnici – pogotovo kad sami mogu odabrati određenu sobu. Da biste im donijeli takvo iskustvo, dajte svakoj sobi svoj zasebni dizajnerski pečat kroz raznolike palete boja i/ili dekor – tapete, umjetnine, svjetiljke itd. Rasporedite namještaj prema obliku sobe. Možete čak ići toliko daleko da svakoj sobi dodijelite temu, pod uvjetom da se sve teme nadopunjuju i usklađuju s vašim lokacijom i brendiranjem. Također, svakoj sobi dajte i odgovarajući naziv.

×
×

Cart