Kuhinja je srce vašeg restorana

Sastavni dio svakog restorana je kuhinja i njen utjecaj na vaš meni je ključan. Način upravljanja kuhinjom u restoranu također će utjecati na profit. Za planiranje kuhinje vašeg restorana potrebna je odgovarajuća oprema i raspored. Obratite pažnju na tačne troškove hrane, cijene menija, troškove radne snage i smanjenje otpada, sve će to dovesti do uspješnog restorana.

Kako planirati kuhinju restorana

Kuhinja je srce vašeg restorana. Kuhinja je jedno od najvećih ulaganja u restoranu. Za komercijalnu kuhinju potreban je moderan i efikasan pribor koji će izdržati pretrpan raspored restorana. Dizajn i izgled kuhinje u restoranu trebali bi biti urađeni na takav način da omoguće nesmetan protok hrane od područja pripreme do gosta.

Uloga kuhinje restorana

Kuhinja je jezgra vašeg restorana, gdje vaš meni nastaje. U blizini se priprema i kuha hrana. U kuhinji se nalazi prljavo posuđe, čuva hrana i tamo se nalazi sav pribor i oprema za kuhanje. U usporedbi s vašim domom, gdje ste samo vi i vaša porodica, u restoranskoj kuhinji u svakom trenutku ima desetine ljudi i izvan nje, pa je važno da je ona strukturirana i planirana. Trebalo bi da ima mjesto za sve, a istovremeno bi sve trebalo biti na svom mjestu. To ne samo da će uštedjeti vrijeme tokom užurbane gužve, već pomaže u održavanju kuhinje u najboljem redu.

Hi-tech kuhinja

Umjesto da kuhinjsko osoblje napamet uči recepte i korake za pripremu hrane, jednostavno možete postaviti tablete kako bi recepte slali svojim kuharima. Ranije su se recepti i kuharice slali u restorane u papirnom obliku, a materijali su brzo zastarijevali. Jednom kada instalirate pametni sistem, stvari bi se mogle promijenite nabolje, a svi recepti, uključujući video zapise, kuhinjsko osoblje moglo bi koristiti za pomoć u proizvodnji hrane.

Pametni sistem je posebno efikasan ako imate lanac restorana ili vodite različite objekte.  Uz pomoć pametnih sistema možete instalirati aplikacije koje omogućavaju trenutno ažuriranje svih recepata i koraka za pripremu hrane. Imati ove informacije na dohvat ruke osoblju čini ogromnu razliku u svakodnevnom radu restorana.

×
×

Cart