Važnost hotelskog doručka

Doručak nije samo najvažniji obrok u danu, već je i najvažnija pogodnost tokom boravka u hotelu.

Vaš mali hotel može imati sve – prekrasne sobe, WiFi, bazene ili teretane. Međutim, hotelsko iskustvo bez dobrog doručka bilo bi nepotpuno. Putnici biraju Bed & Breakfast ili manji smještaj zbog  gostoprimstva povezanim s manjim objektima.

Dobar doručak gostima olakšava boravak i čini ga ugodnijim. Evo šta dobar doručak predstavlja vašim gostima:

Nema traženja okolo. Gosti ne bi znali gdje otići po pristojan doručak, jer nisu upoznati sa odredištem. Bez vašeg doručka izgubilo bi se puno vremena na traženje dobrog mjesta za jelo.

Spreman i čeka. Gostima nema ništa utješnije od saznanja da je njihov prvi i najvažniji obrok u danu kada se probude spreman i čeka na njih.

Ne trebaju ići daleko. Neki gosti ne namjeravaju napustiti hotel i vrlo bi rado jeli tamo gdje planiraju provesti dan.

Vesele se doručku. Ispostavilo se da od trenutka kada gosti rezervišu doručak, oni već razmišljaju o tome šta će pojesti. Google je proveo potrošačku anketu na temu ‘Kojoj se osobini hotela najviše radujete?’, a 42,4% ispitanika reklo je da se najviše raduje doručku!

Koji su najnoviji trendovi za doručak u malim hotelima?

Doručak je postao toliko popularan da su se trendovi počeli mijenjati širom svijeta, s jedinstvenim i novim načinima da se gostima ponudi doručak.

Ovo je možda potpuno novi svijet za male hotele, a vi možda razmišljate odakle da počnete? Da bismo vam pomogli, sastavili smo neke od najpoželjnijih trendova kako biste pokrenuli vašu maštu.

Nadahnuti lokalnom kuhinjom. To uključuje sirupe s azijskim okusom, kajganu sa chorizom ​​ i palačinke od kokosovog mlijeka.

Tradicionalni doručak. Ovakvi meniji su idealni za putnike avanturiste. Poslužite marokanski omlet s povrćem i vrhnjem ili umutite shakshuku, jelo od jaja inspirisano tunižanskom kuhinjom.

Svježe voće i organska hrana. Vaš jelovnik mora biti u mogućnosti zadovoljiti osviještenog putnika koji uživa u svježem voću, integralnom hljebu, organskim voćnim pecivima i zobenim pahuljicama.

Omleti od bjelanjaka. Proteinski doručak idealan je za goste koji imaju kondiciju i paze na zdravlje. Poslužite omlet od bjelanjaka uz povrće sa roštilja, kao što je špinat, paradajz i gljive. Gostima možete ponuditi da ovo povrće stavite u omlet ili da napravite sendvič od omleta i povrća.

Jogurt. Različite varijacije jogurta su najnoviji trend. Vaš mali hotel mogao bi ponuditi obični, aromatizirani ili grčki jogurt s medom, bobičastim voćem, miješanim voćem, muslijem, granolom ili čak orasima.

Doručak se može poslužiti na mnogo različitih načina – od doručka na bazi švedskog stola, a la carte do usluge u sobi. Zaista zavisi u kojem smjeru želi ići vaš mali hotel i šta bi vašim gostima najviše odgovaralo.

Ako vaš hotel nema dovoljno kuhinjske opreme, možete uspostaviti saradnju s lokalnim ugostiteljskim objektom ili pekarom kako bi se doručak priredio vašim gostima.

Kako doručak možete pretvoriti u dodatni prihod?

Doručak ne samo da koristi i donosi vrijednost gostu, već može i generisati dodatne prihode za vaš mali objekat. Doručak je kao nadogradnja koja se može dodati na račun vašeg gosta.

Možete napraviti paket za doručak u krevetu i dodati ga u različite sobe koje posjedujete ili možete napraviti jednostavan dodatak za doručak koji se može dodati rezervacijama.

×
×

Cart