7 prednosti zatvorenog bazena

Bazeni imaju brojne prednosti za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, ali zatvoreni bazeni imaju neke prednosti sa kojima se vanjski ne mogu mjeriti. Osim što je opuštajuće i zabavno iskustvo, plivanje u zatvorenom prostoru ima i druge prednosti, zbog kojih mnogi ljudi više vole zatvorene, unutrašnje bazene umjesto vanjskog bazena. Želite znati zašto? Ovo su neke od prednosti posjedovanja zatvorenog bazena!

1. Pristup bazenu tokom svakog godišnjeg doba

Bez obzira koji je mjesec ili koje je godišnje doba, uvijek možete uživati ​​u zatvorenom bazenu. Otvoreni bazeni mogu vam pomoći da se rashladite ljeti, ali zatvoreni bazeni su za ljude koji žele uživati ​​u svom bazenu i zimi.

2. Cjelogodišnji trening

Plivanje nije samo odlično za fizičko zdravlje već je izuzetno dobro i za mentalno zdravlje. Iz tog razloga postoje mnoge škole, hoteli i spa centri koji imaju zatvoreni bazen. Najbolje je to što možete imati istu opuštajuću atmosferu kod kuće tako što ćete napraviti zatvoreni bazen. Možete postaviti grijač kako biste dobili osjećaj kao da ste u spa centru.

3. Potpuna privatnost

Unutrašnji bazen se može postaviti i u male prostore, za razliku od vanjskih. To ovakav bazen čini malo praktičnijom i pristupačnijom opcijom. Zatvoreni bazeni mogu biti odlična opcija za nekoga ko ne voli dijeliti bazen s drugim nepoznatim ljudima i želi provesti vrijeme sam/a uz vlastiti bazen.

4. Bolja kontrola temperature

Vaša porodica i vi možete lako kontrolisati temperaturu vode u bazenu uz pomoć automatskih pokrivača bazena i sistema grijanja zatvorenog bazena. Oni vam pomažu u podešavanju temperature prema vašim željama. To korisnicima omogućava bolju upotrebu bazena, omogućavajući vam da maksimalno iskoristite svoju investiciju.

5. Lako čišćenje i održavanje

Budući da zatvoreni bazen nije izložen vanjskim utjecajima poput prljavštine i prašine, imat ćete manje troškove održavanja, zbog toga što zatvoreni bazen nećete morati čistiti toliko često kao vanjski bazen.

6. Manja upotreba hemikalija

Unutrašnji bazeni smješteni su unutar kuće, što ih čini potpuno zaštićenim od UV zraka koje dolaze od direktne sunčeve svjetlosti. Zbog UV zraka, vodi će biti potrebna sanitacija i hlorisanje što je češće moguće, a kako UV zrake ne mogu doći do vode u zatvorenom bazenu, uveliko ćete uštedjeti na troškovima korištenih hemikalija.

7. Povećanje vrijednosti vaše imovine

Bazen je uvijek sjajna investicija za povećanje vrijednosti vašeg doma. Ipak, ako nas pitate koja je bolja investicija – unutrašnji ili vanjski bazen, mogli bismo vam predložiti da se odlučite za unutrašnji bazen. Zašto? Uz gorespomenute prednosti, naša naklonost prema zatvorenim bazenima nije neočekivana jer se svi ovi faktori doprinose povećanju vrijednosti vaše kuće.

×
×

Cart