Koliko je siguran vaš hotel

Kada su gosti na odmoru, žele se zabaviti. Ne žele stalno razmišljati o svojoj sigurnosti. Uzimajući u obzir broj ljudi koji prolazi kroz hotele, gosti su često ranjivi na sigurnosne prijetnje. Međutim, mnogi hoteli imaju alate, tehnologiju i strategije potrebne za bolju zaštitu gostiju, zaposlenih i imovine.

Prijetnje su jasne. Međutim, mnogi hoteli imaju alate, tehnologiju i strategije potrebne za bolju zaštitu pokrovitelja, zaposlenih i imovine. Sigurnosne kamere, jako osvjetljenje i znakovi koji upozoravaju na potencijalnu opasnost jednostavno nisu dovoljni. Na vlasniku ili menadžeru hotela je da poduzme sve razumne mjere predostrožnosti kako bi osigurao sigurnost imovine i gostiju. Neki koraci koje trebate razmotriti uključuju:

Zaposlite stručnjaka za sigurnost. Potencijal za kriminalne i nasilne radnje uvijek postoji, a savjetnik za sigurnost može vam pomoći da identifikujete propuste u sigurnosnim mjerama. Pregledom statistike kriminalnih aktivnosti ili „mreže kriminala“ dostupne u većini policijskih uprava, stručnjak za sigurnost može pomoći u uspostavljanju višestrukih mjera zaštite.

Zaposlite zaštitare. Ako mreža kriminala otkrije prisustvo kriminala i nasilja u vašem području, zapošljavanje uniformisanog ili naoružanog stražara može poslužiti kao pomoć. Naravno, ne zaboravite da dodatno osoblje povećava troškove poslovanja. Ipak, jedan spriječen zločin može otplatiti sve dodatne troškove koje biste u suprotnom imali, poput sudskih parnica i pravnih taksi.

Marljivost kao stanje duha. Prepoznavanje propusta, uočavanje kriminalaca ili sprječavanje zločina ili ponašanja koje bi goste ili zaposlenike moglo dovesti u opasnost trebalo bi postati vaša svakodnevnica. Ako gost konzumira alkohol na javnim mjestima protiv pravila ili ako njegovo ponašanje izmiče kontroli, presudno je reagovati na takvo ponašanje prije nego što postane opasnost za sve.

Da li je vaše preduzeće čisto? Čistoća također može povećati sigurnost. Od najmanjeg otpatka do krupnog otpada, uklonite smeće, popravite neravne podne površine ili izložene žice kako biste spriječili incidente i povrede.

Ko koga gleda? Nadzorne kamere koje posmatra hotelsko osoblje mogu pomoći pri uočavanju kriminalaca ili prestupnika. Uvjerite se da vaš nadzorni tim zna šta gleda i šta traži. Svijetlo perimetralno osvjetljenje i dobro ošišano grmlje mogu smanjiti broj mjesta za sakrivanje i poboljšati sigurnost gostiju, bez žrtvovanja estetike. Štaviše, istaknuti znakovi koji upozoravaju ljude na prisustvo video nadzora često mogu poslužiti kao odvraćanje pažnje.

Iako su pojedine nasilne epizode hotelijere zabrinule zbog potencijalnih sigurnosnih prijetnji, većinu njih moguće je spriječiti pomoću već postojećih alata, tehnologije i strategija. To može osigurati zaštitu gostiju, zaposlenika i imovine, a hotelijere učiniti samosvjesnijim nego prije.

×
×

Cart