Najbolji minimalistički hoteli na svijetu

Od pretjerano stiliziranih, kičastih hotela vrti vam se u glavi? Ako je to slučaj, pogledajte ovu listu najboljih minimalističkih hotela! Pronaći ćete mjesta širom svijeta koja će vam smiriti čula jednostavnim dizajnom i zadovoljiti i najzahtjevniji ukus za detalje.

13. The Pod Singapore – butik hotel koji izgleda kao hotel s 5 zvjezdica

Možda nećete povezivati capsule hotele s luksuzom, ali The Pod Singapore će vam promijeniti mišljenje. S besprijekornim minimalističkim dizajnom, mramornim umivaonicima i posteljinom od satena, ovaj butik hotel se za manjak prostora iskupljuje uz dašak uživanja.

12. Vila Anemolia – tradicionalni grčki hotel uređen u modernom stilu

Kada se tradicionalna grčka arhitektura susretne sa modernim dizajnom, rađa se minimalističko remek-djelo. Villa Anemolia je kamena zgrada koju je oživjela moderna rasvjeta i dizajnerski namještaj kako bi stvorili mirno i tiho mjesto za odmor.

11. Hotel Beaumont – Odsjednite u minimalističkoj skulpturi ROOM Anthonyja Gormleyja

Hotel Beaumont u Londonu može se pohvaliti jedinstvenim hotelskim smještajem. Dizajniran 2014. godine od strane umjetnika Antonyja Gormleyja, apartman Gormley je spavaća soba izvanrednog izgleda koja se sastoji samo od tamnih drvenih zidova i lebdećeg kreveta. Ova soba je nešto za prave ljubitelje minimalizma: soba je skoro savršeno zvučno izolovana, tako da možete očekivati ​​zvučni minimalizam kao i vizuelni.

10. Pedras Salgadas – Šumske kolibe sa dodirom minimalizma

Ove eko kolibe u Portugalu razlikuju se od svega što ste do sad vidjeli. Moderne kockaste strukture u hotelu Pedras Salgadas iznenađujuće se uklapaju u divnu šumu u kojoj su smještene i izlažu vas ljepoti okoline na najneočekivanije načine.

9. Atelier Sul Mare – koncept talijanskog dizajna koji kombinuje hotel i umjetničku galeriju

Sa sobama koje pomiču granice tradicionalnog hotelskog dizajna, Atelier Sul Mare sigurno nije mjesto za svakoga. Možda se zateknete u sobi od aluminija, glinenoj pećini ili potpuno crnoj spavaćoj sobi, ali koja god da je, to će biti pravo iskustvo. Svaku od Art soba dizajnirao je drugi umjetnik i nosi jedinstveno značenje i priču.

8. Distrito Capital – minimalistička oaza u prometnom Mexico Cityju

Smješten na 28. spratu nebodera u Mexico Cityju, Distrito Capital daje nevjerovatnu panoramu grada. Interijeri, međutim, nisu ništa manje zanimljivi sa skulpturama Thomasa Glassforda i dizajnerskim namještajem u tamnim tonovima.

7. Kirini Hotel Santorini – grčki hotel inspirisan lokalnom kikladskom arhitekturom

Kirini Hotel Santorini je bijelo-plavi hotel koji stvara vrhunski prostor na moru. Hotel je nadahnut kikladskom arhitekturom i ima skoro potpuno bijelu estetiku.

6. 9 Hours Hotel – japanski capsule hotel  koji vam omogućava samo devetosatni boravak

9 Hours hotel mogao bi biti najpragmatičniji pristup hotelskoj industriji u historiji. Odlučili su da vam je za spavanje i tuširanje potrebno samo 9 sati, tako da upravo toliko dugo dobijate spavaću sobu u kapsulama! Uprkost praktičnosti, ovaj hotel je i estetsko postignuće.  Sa potpuno bijelim enterijerom, simetrijom i sveprisutnim LED svjetlom, daje distopijski osjećaj gostu.

5. Amanemu – Drvene vile nadahnute tradicionalnom japanskom arhitekturom

Izrađene od kamena, drveta i bambusa, vile Amanemu uređene su minimalistički i uskoj povezanosti s prirodom. Kombiniraju ultramoderni stil s utjecajima tradicionalnih seoskih kuća kako bi stvorili opuštajući prostor među prirodom.

4. Fujiya Ginzan – tradicionalni japanski hotel preuređen u modernom stilu

Ova 350 godina star hotel preuređen je kako bi udovoljio savremenim potrebama, ali zadržala je tradicionalnu japansku minimalističku estetiku. Glavni element svih interijera Fujiya Ginzana je vješto korištenje svjetla i prostora za postizanje harmonije i spokoja. Onsen (vruće) kupke su ovdje vrhunac sa skoro prozirnim vitražom i bambusovim zaslonima stvarajući ljekovito meko svjetlo savršeno za seansu kupanja.

3. Monte Rosa koliba – planinarska koliba od aluminija u švicarskim Alpama

Budući da je samoodrživa kada je o vodi i struji riječ, nova koliba Monte Rosa zapanjujući je primjer eko-dizajna. Osim svoje održivosti, minimalistička struktura od stakla i aluminijuma stvara jedinstveni prizor u planinskom pejzažu. Minimalistički dizajn savršeno odgovara snježnom ugođaju.

2. Null Stern Hotel – Art hotel prilagođen vašim potrebama

Kao odgovor na popularne previše stilizovane hotele, umjetnici Frank i Patrik Riklin stvorili su hotelski prostor u švicarskom bunkeru. Umjesto upadljivog enterijera, hotel Null Stern nudio je 24-satnu uslugu batlera, jer “jedina ste zvijezda vi”. Nažalost, ova minimalistička poslastica više ne djeluje, ali ako braća ikada započnu novi projekt, o tome ćete sigurno čitati!

1. Juvet Landscape Hotel – hotel s pogledom na prirodu

U hotelu Juvet Landscape prekrasna priroda norveške divljine igra vodeću ulogu. Hotel je dio nedavnog trenda pejzažnih hotela – arhitekture koja ističe okolinu, umjesto da je skriva. Jednostavne staklene i metalne kolibe daju vašoj sobi pogled na prirodu, stvarajući potpuno upečatljivo iskustvo. Zanimljivo je da je hotel Juvet Landscape bio mjesto snimanja naučno-fantastičnog trilera Ex Machina.

×
×

Cart