Ideje za male restorane koje će oraspoložiti vaše goste

Dizajn malih restorana može biti lijep i funkcionalan. Vođenje malog restorana može biti izazov, s ograničenim prostorom u kojem morate upravljati brojem gostiju. Ipak, svoj mali restoran možete pretvoriti u prekrasno mjesto za objed. Evo nekoliko ideja za dizajn malih restorana kako biste započeli.

1: Igrajte se sa svjetlom za veći prostor

Ako želite otvoriti prostor, klonite se tamnih nijansi koje zatvaraju i zarobljavaju svjetlost. Koristite sijalice s mekim svjetlom, providne ili metalne uređaje koji će odbiti svjetlost. Svjetlost se može odbiti od zidove prostorije, što će stvoriti iluziju većeg prostora. Prirodno svjetlo je vaš najbolji prijatelj. Mudro iskoristite svoj prozor ili uložite u postavku većih prozora kako biste propustili prirodnu sunčevu svjetlost i uljepšali sobu.

2: Koristite umjetnička djela

Korištenje umjetničkih djela u dizajnu vašeg malog restorana može promijeniti atmosferu sobe, a ako se pravilno koristi, može vam pomoći da se prostor vašeg restorana čini većim. Za trendovski izgled, pokušajte napraviti zid ispunjen umjetničkim okvirima. Ili, za elegantniji izgled, odaberite nekoliko umjetničkih djela koja vise u ravnoj, vertikalnoj liniji preko vašeg zida.

Na vašim zidovima se možete hrabro izraziti dodavanjem poruke, grafikona ili dijagrama. Ako želite dobiti više svjetla na malom području, pokušajte strateški postaviti ogledala na zid kako bi reflektovala svjetlost kako bi se prostor učinio većim.

3: Igrajte se bojama

Sheme boja su ključne za dizajn malog prostora restorana. Ako želite zadržati ugodan, intiman osjećaj svog restorana, odaberite neke tamnije boje koje postižu vašu željenu atmosferu, ili se odlučite za tamniji zid ako ne želite ispuniti kompletan prostor tamnom bojom.

Po pravilu, ako radite s malim prostorom, svjetlije boje učinit će da se soba čini većom i privlačnijom. Bijeli namještaj i zidovi čine prostor većim, poigravajući se svjetlom koje prozori propuštaju. Obične bijele zidove možete dotjerati bojama u svoje umjetničko djelo ili zadržati minimalističku, neutralnu temu u cijelom svom restoranu. Korištenje pastelnih boja u vašoj shemi boja također je dobar način da se boja uvede u restoran bez zamračivanja prostorije.

4: Pronađite upotrebu za sve

U malom prostoru, svako područje treba efikasno iskoristiti. To znači da odlaganje postaje ukras i obrnuto. Potražite stvari koje mogu imati višestruku upotrebu prilikom dizajniranja vašeg malog restorana, tj. koristeći sanduke kao glavne dijelove na vašem zidu, gdje također možete pohraniti predmete ili u potpunosti odbacite štampane menije i upotrijebite veliku ploču s navedenim opcijama.

Razmišljajući o više načina da iskoristite svoj dekor koji će biti koristan i za funkcionalnost vašeg restorana, uštedjet ćete prostor i omogućiti bolji raspored gostiju, a istovremeno zadržati estetiku.

5: Igrajte se s rasporedom

Pri dizajniranju malog restorana, raspored je ključan. Morat ćete otkriti najfunkcionalniji raspored, a pritom i dalje koristiti najviše mogućeg prostora kako biste istovremeno opslužili velik broj kupaca. Pazite da ipak ne pretrpate svoju prostor jer gosti kao i zaposlenici neće imati dobro iskustvo. Jedna ideja koja će vam pomoći u stvaranju prostora je izgradnja prostora za sjedenje u šanku okrenutog prema prozoru ulice kako bi kupci mogli vidjeti šta se dešava vani, što će vam ostaviti više prostora. Pokušajte izbjeći velike, glomazne komade namještaja koji će vam stati na put i umjesto toga odlučite se za modernije, elegantnije opcije.

×
×

Cart