Savjeti za odabir hotelske posteljine

Ako se bavite ugostiteljstvom, tada ćete znati da odabir prave posteljine može predstavljati razliku između toga da vaši gosti imaju odličan boravak i onog zbog kojeg žude za svojim domom.

Koje biste tkanine treba odabrati za posteljinu?

Tri glavne opcije su poliester-pamuk, pamuk ili egipatski pamuk. Naš savjet? Izbjegavajte poliester pamuk po svaku cijenu. Nije prozračan, pa će vaše goste ostaviti vrućim i znojnim. Suprotno uvriježenom mišljenju, lako se gužva, a također nije trajan, tako da ima malo koristi osim nižih troškova.

Radije se odlučite za prirodna vlakna poput pamuka. Pamuk je popularan izbor jer je prozračan, jednostavan za održavanje, dugotrajan i nudi veliku kvalitetu. Odaberite perkal pamuk koji daje hladan i suh osjećaj idealan za vruću klimu. Također, možete se odlučiti za egipatski pamuk za luksuzan, svilenkast osjećaj.

A boja posteljine?

Odlučite se za bijelu boju, što gostima daje sigurnost da su kreveti čisti. Uvijek možete unijeti boju na krevet pokrivačima ili jastucima. Ako više volite pokrivače u boji, neka čaršafi budu bijeli.

Koji broj niti biste preporučili za ugostiteljstvo?

Imajte na umu da je što je konac deblji, tkanina je deblja i manje je prozračna, što ne predstavlja najbolji izbor u vrućoj klimi.

Iz tog razloga, a budući da povećanje kvalitete ne opravdava dodani trošak, ne bismo prelazili broj od 400 niti. S druge strane, ne bismo išali ispod broja niti 100.

Ipak, kako se brinete za posteljinu, zapravo je važnije od niti. Stvarno? Njega posteljine je važnija od broja niti?

Apsolutno! Ako uložite u kvalitetnu posteljinu i pravilno se brinete o njoj, može trajati od četiri do pet godina, ako ne i duže. Uz nepravilno održavanje, možete je koristiti samo dvije godine.

Pet savjeta što se tiče brige o pamuku:

Ako koristite izbjeljivač, vodite računa da je to izbjeljivač s kisikom, jer obični izbjeljivač može oštetiti vlakna (i reaguje sa znojem i tjelesnim uljima što s vremenom dovodi do toga da tkanina požuti).

Klonite se omekšivača.

Uvijek sušite posteljinu na zraku a ne u sušilici.

Nikada nemojte peglati posteljinu kad je mokra jer ćete oštetiti vlakna.

I na kraju, zaista je važno imati dovoljno zaliha posteljine. Tri do četiri seta po sobi znače da ga nećete trebati brzo prati, sušiti i peglati, a možete dopustiti da svaki set odmori između upotrebe.

Koju posteljinu preporučiti za objekat s ograničenim budžetom?

Preporučujemo perkal pamuk od 200 niti. Ako to ne možete priuštiti, odlučite se za perkal pamuk od 100 niti. Zapamtite koliko je važno imati dovoljno zaliha, radije kupite jeftiniju opciju, nego da imate samo jedan set skuplje posteljine.

A za luksuznije objekte s većim budžetom?

Predlažemo egipatski pamuk sa 400 niti; ne treba ići dalje od toga. Egipatski pamuk ima odsjaj jer je tako čvrsto tkan. Satenska završna obrada dat će čaršafima gotovo satenski, luksuzni osjećaj, koji će vaši gosti cijeniti.

×
×

Cart