Torta s jagodama

Naslažite jagode i šlag na kekse i oni će omekšati kako biste dobili super jednostavan i ukusan recept kojem ne treba pečenje. Ovo je savršena ljetna poslastica!

Sastojci

600 ml šlaga

1 kašika ekstrakta vanilije

1 kašika narančine vodice

125g šećera u prahu, plus 2 kašike

500g biskvita, plus 3 zdrobljena

350g narezanih jagoda

KORAK 1

Obložite kalup ili posudu za torte od 20 cm (kvadratnog ili pravouganog oblika) providnom folijom, ostavljajući malo viška. Umutite 500 ml kreme, narančinu vodicu i 125 g šećera električnom metlicom dok smjesa ne postane gusta.

KORAK 2

U kalup dodajte sloj keksa i kašikom prelijte sa malo šlaga, debljine oko 1 cm. Dodajte sloj kriški jagode, pa ponovite s kremom, keksima i jagodama dok ne napunite kalup, završavajući sloj biskvita. Preostat će vam nekoliko jagoda za posluživanje. Sve dobro pritisnite tako da je svaki biskvit prekriven kremom. Poklopiti i hladiti preko noći.

KORAK 3

Za posluživanje, okrenite kalup na tanjir za serviranje i uklonite providnu foliju. Umutite preostalu kremu od 100 ml sa 1 kašikom šećera i šlagom na vrhu torte. Poredajte preostale kriške jagoda u redove, prosijte preostalu kašiku šećera i pospite mrvice biskvita između redova jagoda. Isijecite na kriške za posluživanje.

×
×

Cart