Hercegovina Adventure Week ispunio sva očekivanja

Hercegovina Adventure Week ispunio sva očekivanja

Ljubitelji adrenalina iz naše zemlje, Hrvatske i Crne Gore protekli su vikend doživjeli vrhunsku adrenalinsku zabavu na aktivnostima kanjoning i sportsko penjanje u kanjonu Borak u Širokom Brijegu, te via ferrati i zip line-u u Peć Mlinima u općini Grude.

Najveće zanimanje vladalo je upravo za adrenalinsku aktivnost zip line, koja je spustom od 400 i 600 metara oduševila ne samo ovisnike o adrenalinu, nego i brojne posjetitelje koji su se prvi put okušali u jednom ovakvom spustu.

Osim u adrenalinskoj zabavi, posjetitelji su uživali i u šetnjama netaknutom prirodom kanjona Borak u Širokom Brijegu, izvorištem rijeke Tihaljine na lokaciji Peć Mlini, a posebno ih je fascinirala unutrašnjost Ravlića pećine koja je upravo projektom ADRIATIC CANYONING dobila uređene staze sa rukohvatima i osvjetljenje, te tako postala pristupačnija posjetiteljima.

Navedene adrenalinske aktivnosti provodile su se u sklopu događaja Hercegovina Adventure Week koji je posljednji u nizu događaja cjelokupnog projekta ADRIATIC CANYONING. Projekt ADRIATIC CANYONING je započeo 1. srpnja 2017. godine, a kraj se očekuje koncem 2019. godine.

Veliko zanimanje posjetitelja i medija za adrenalinske aktivnosti najbolji su pokazatelji kako je aktivni turizam sve popularniji i kod nas, te da Hercegovina ima veliki potencijal za razvoj istog, što je i cilj ovog projekta.