Prednosti masaže

Bilo da se radi o luksuznoj poslastici, ublažavanju stresa ili rješavanju bolova, masažna terapija neophodan je dio vašeg zdravlja i blagostanja.

Studije su pokazale da je masaža efikasan tretman za smanjenje stresa i pomaže pri opuštanju, ublažavanju napetosti i ukočenosti mišića, poboljšanje probavnih poremećaja i pomoć u oporavku bolnih mišića. Povećavajući protok krvi i cirkulaciju, donosi prijeko potrebnu prehranu mišićima i tkivima pomažući u procesu zarastanja i smanjujući bol i otok.

Postoje i druge fizičke prednosti masaže, jer pruža veću fleksibilnost zglobova i opseg pokreta, podstiče dublje i lakše disanje, poboljšava cirkulaciju pumpanjem kisika i hranjivih sastojaka u tkiva i vitalne organe i poboljšava imunitet stimulišući protok limfe. Štaviše, masaža je također poznata kao pomoć mentalnim problemima – jer podstiče opuštenost i povećanje nivoa energije, može smanjiti depresiju, smanjiti anksioznost, poboljšati kvalitet spavanja, poboljšati koncentraciju i smanjiti umor.

Većina hotela nudi spa sadržaje, koji uključuju relaks masaže, kao i masaže leđa, vrata i ramena. Ove masaže stimulišu sva čula i ublažavaju stres kako bi vam pružile istinski umirujuće iskustvo. Također su dostupne sportske masaže za ublažavanje napetosti, dizajnirane za ciljanje određenih područja. Gosti također mogu očekivati ​​švedske masaže i niz terapijskih masaža cijelog tijela korištenjem aromaterapijskih ulja i toplog vulkanskog kamenja.

Istraživanja pokazuju ogromne blagodati masažne terapije, a odvajanje vremena i novca za redovno liječenje jedna je od najboljih zdravih investicija koje možete poduzeti – preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i odlučite se za ovaj tretman.