HUBIH https://validator.w3.org/feed/docs/rss2.html Poslastičarstvo nije samo priprema kolača, već je to zapravo jedan veliki čvor u kome se spajaju umetnost, nauka i emocija. Nataša Guskić: Specialty kafa se tretira kao namirnica visoke vrijednosti, sa fokusom na porijeklo, procese obrade, svježinu, način prženja i preciznu pripremu Medina Korda: U kuhinji nema prečica, sve ima svoje vrijeme, red i logiku Slatki snovi: kada se porodična tradicija i profesionalno znanje pretvore u slastičarsku knjigu Home Kerim Ustavdić: Bosanska kuhinja je sama po sebi bogata i raznolika. Najvažnije je voljeti ono što radiš i ne odustajati – svaki dan u kuhinji donosi nešto novo Projekat enterijera Sweet and Green potvrđuje mogućnost da se arhitektonski principi uspešno implementiraju u ugostiteljski dizajn Restoran Tomasi je mjesto gdje se hrana voli i slavi, svaki zalogaj ima svoju priču ADMIRAL – Vjernost koja vraća vrijednost Vice Damjanović na Festivalu HUBiH 2026: kako je nastala kultura ispijanja koktela u zemlji piva i vina Miran Gvozdić – mladi i perspektivni barmen koji predstavlja premijeru bh. koktel karte Ekspert u kuhinji: Melkior Bašić otkriva svoje kulinarske trikove na Festivalu HUBiH 2026 HUBIH FESTIVAL 2026 SIERRA DE UTIEL Stock 84 – Italijanska ikona ponovo rođena za novu generaciju Arhiva časopisa HUBIH KONFERENCIJA 2026 Aleš Gorenc, barista i edukator na HUBiH Masterclassu 2026 Blind tasting kao kraljevska disciplina – Suvad Zlatić na HUBiH Masterclassu 2026 Umjetnost modernih monoporcija – Amir Šehović na HUBiH Masterclassu 2026 Savršenstvo lisnatog tijesta: Amel Kulinović otkriva tajne kroasana i tartova na HUBiH Masterclassu 2026 Snježana Gagić Jaraković: Nove generacije na poslu – izazovi i prilike za ugostiteljske menadžere Mladi talenat, svjetski standardi: Stefan Terek i njegova kulinarska avantura „Kuhanje je priča – svako jelo ima svoju, a zadatak kuhara je da je ispriča“ Japanski restoran spojio duh tradicije sa savremenim dizajnom Održana press konferencija povodom najave Međunarodnog sajma turizma TOURISM EXPO SARAJEVO Uspješno završen prvi TOURISM EXPO SARAJEVO HUBIH MASTERCLASS 2026 Nusproizvodi vinske industrije kao nova gastronomska vrijednost SARAJEVO CENTAR REGIONALNE DESTILERIJSKE SCENE: POČINJE 12.SPIRIT FEST SARAJEVO Nermin Hodžić – majstor bosanske kuhinje prikazuje tradiciju kroz savremenu gastronomiju Vanja Puškar: Restorani su danas jednako važni kao muzeji ili znamenitosti Eldar Karahmetović: Kuhanje je igra, istraživanje i izražavanje emocija Uspješno održan 3. Sarajevo Tourism Summit – Najznačajniji regionalni skup o turizmu u Bosni i Hercegovini Od mentora do vlastitog kulinarskog carstva: Profesionalni put Damira Tomljanovića Konoba Dida: Savremena konoba — reinterpretacija, a ne nostalgija Butik Hotel Centrale Setavel – efekt mat svile za elegantne zidove Damir Rožajac: Naši talenti ne smiju tražiti budućnost vani – možemo biti Evropa ovdje, u Bosni i Hercegovini Vino nije samo piće – to je iskustvo, mala avantura u svakoj čaši Uspješno završen XII Spirit Fest Sarajevo Od Zrna do Šoljice: Moj Put u Svijet Specialty Kafe Tarik Čengić: Hrana nije samo posao, ona je emocija, način komunikacije i stvaranja uspomena Digitalizacija HACCP-a koja štedi vrijeme i smanjuje rizik u ugostiteljstvu Spazio Catering na Sarajevo Film Festivalu: Veče nezaboravnih okusa za 500 zvanica Mario Mihelj edukator na masterclassu: “Nova Tradicija” – interpretacija štrukli na Festivalu HUBiH 2026 Kontakt Kenan Hasković: Svaki detalj čini razliku između prosječnog i vrhunskog rezultata Adnan Bahor: Kulinarstvo je nepresušan izvor, gdje svakog dana imaš šta da naučiš