5 hotela neobičnog koncepta koje želimo posjetiti što prije

Zvuče kao odlična ideja!

Malo tko može iskreno reći kako ne uživa u iskustvu odsjedanja u hotelu. Uvijek savršeno složena posteljina, čokoladice na jastuku, putna pakiranja kozmetičkih proizvoda i, naravno, raskošni doručak za početak dana, samo su neki od razloga zašto ćemo hotelima često dati prednost nad iznajmljivanjem stanova ili nekim sličnim opcijama. Porastom popularnosti putovanja kao takvih, konkurencija na ugostiteljskom tržištu je postajala je sve žešća. Danas je tako od presudne važnosti da se hoteli na neki način istaknu u odnosu na druge, a svojim gostima ponude nešto potpuno drugačije. Pronašli smo nekoliko upravo takvih koncepata diljem svijeta, a u nastavku provjerite o čemu se točno radi.

Katamama, Bali

Osim bajkovitom lokacijom, ovaj hotel podjednako privlači svojim konceptom i estetikom. Dizajneri i arhitekti koji su radili na ovom projektu su nastojali maksimalno iskoristiti lokalno dostupne prirodne materijale, kao i uspostaviti suradnju s lokalnim umjetnicima. Cijeli je objekt napravljen od cigle koja je tradicionalno korištena pri gradnji hramova, a treba istaknuti i kako je glavni arhitekt strastven u svom naumu da očuva stare indonezijske običaje i kulturu, pa se i ovaj hotel savršeno uklapa u priču. Isto tako, gosti koji se odluče jesti u hotelskom restoranu će moći kušati probrane specijalitete spravljene od organskih namirnica.

Hotel Marqués de Riscal, Španjolska

Smješten među prekrasnim vinogradima španjolske regije La Rioja, ovaj hotel i sam dolazi s vlastitom vinarijom. Ako vam to nije dovoljan povod za posjet, reći ćemo da njegovu arhitektonsku ideju potpisuje neponovljivi Frank Gehry. U slučaju da vas ni ovaj podatak nije osvojio, sljedeći sigurno hoće: u hotelu ćete moći uživate u spa tretmanima na bazi vina, kao i posjetiti restoran s Michelinovom zvjezdicom.

Morpheus, Makao

Makao je prije desetak godina dobio hotelski kompleks City of Dreams, poznat po igrama na sreću i dizajnu studija Zaha Hadid Architects. Objekt je doista impresivnih proporcija, a sastoji se od 3000 soba, shopping centra, izložbeni paviljon te sportsku arenu koja može primiti do 15,000 posjetitelja. Ista grupacija sad radi svoj najambiciozniji hotel dosad, Morpheus, koji će svoja vrata otvoriti ove godine. Imat će potpuno futuristički i upečatljiv dizajn, a most će ga povezivati s prvim hotelom.

Renaissance Barcelona Fira, Španjolska

Arhitekt Jean Nouvel potpisuje zgradu Cartier fondacije u Parizu, Galerije Lafayette u Berlinu, muzej Louvre u Abu Dhabiju i toranj Agbar u Barceloni. Drugim riječima, svaki se njegov novi projekt pomno prati i očekuje, a nama je za oko posebno zapeo hotel Renaissance Barcelona Fira, smješten u neboderu u trgovačkom dijelu grada. Ističe se elegantnim minimalističkim dizajnom, kao i mnoštvom bilja iz svih dijelova svijeta koje možete pronaći u interijeru- čak su i prozori soba napravljeni u obliku palminog lišća.

Fouquet’s Barrière, Francuska

Ako vam je slučajno trebao dodatan razlog za posjet Parizu, mi ćemo vam ga sada ponuditi! Zanima li vas ultimativno luksuznu iskustvo tradicionalnog Pariza, ovo je hotel koji želite posjetiti. Lociran je u najekskluzivnijem dijelu grada, a nastao je kao rezultat obnove raskošne zgrade iz 19. stoljeća. Za projekt je bio zaslužan arhitekt Édouard François, poznat po Tower Floweru u Parizu, koji je interijer ovog hotela zamislio kao lijepu kombinaciju osmanske kulture i futurističkog dizajna.

www.buro247.hr