CIJENA DNEVNE ULAZNICE IZNOSI 150KM! SA ULAZNICOM MOŽETE PRISUSTVOVATI NA VIŠE MASTERCLASS-OVA!

PRIJAVITE SE PUTEM FORME ISPOD

HAMID HADŽIĆ, kuhar - BiH

TEMA: ”Načini serviranja doručka u hotelima i restoranima – buffet, talijanski, američki, engleski i švicarski.”

Hamid Hadžić je dugogodišnji šef hotela Holliday Inn u Sarajevu, hotela Hills i učesnik mnogih otvaranja restorana i hotela u regionu, sertificirani svjetski kuharski sudija dugi niz godina, ambasador Škmera za Bosnu i Hercegovinu, počasni član mnogih evropskih kuharskih saveza, te učesnik brojnih kuharskih takmičenja.

DVORANA 1

 10:00h -11:30h

MARIN RENDIĆ, kuhar - Hrvatska

TEMA: “Sve tajne mesnog tartara.”

Marin Rendić, istaknuti kuhar i vlasnik, stvara iznimna gastronomska iskustva kao Head Chef restorana Bistro Apetit by Marin Rendić. Sa zavidnom karijerom u svijetu gastronomije, Rendić je stekao priznanja i ugled koji ga svrstavaju među vrhunske kuhare. Njegova karijera doseže vrhunac kroz rad u nekim od najprestižnijih restorana svijeta, uključujući 3 michelin zvjezdice  Noma, proglašen četiri puta najboljim restoranom na svijetu. Rendić je također stekao neprocjenjivo iskustvo radeći u Arzaku, restoranu sa 3 Michelin zvjezdice. Uz ova impresivna postignuća, Rendićev restoran osvojio je tri kapice prema ocjenama Gault Millau i ima Michelin preporuku. 2021. godine njegov je restoran proglašen najboljim u Zagrebu prema Gault Millau, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu kulinarsku vještinu i posvećenost vrhunskom gastronomskom iskustvu. Marin Rendić ostaje istaknuti član svjetske kulinarske scene, donoseći inovaciju, strast i vrhunsku kvalitetu u svaku svoju kreaciju.

DVORANA 1

 12:00h -13:30h

DINO GALVAGNO, kuhar - Hrvatska

TEMA: “Pasta – vrste i upotreba u suvremenoj i tradicionalnoj gastronomiji.”

Dino Galvagno je kuhar s više od 30 godina iskustva i smatra se jednim od najvažnijih hrvatskih chefova. Rođen je u Munchenu, školovao se u Njemačkoj i Hrvatskoj i usavršavao u inozemstvu (Njemačka, Italija, Češka i Francuska). Nakon povratka u Hrvatsku 1997. razvijao se kao voditelj kuhinja, restorana i bistroa. U razdoblju od 2008. do 2015. vodi dva uspješna restorana u Zagrebu. Nakon toga nastavlja karijeru kao konzultant na postavljanju ili redefiniranju velikog broja restorana u Hrvatskoj. Većina njegovog rada orijentirana je ka inovativnosti i stalnoj potrebi za usavršavanjem. Od samih početaka inzistira na principima održivosti u kuhanju te korištenju lokalnih i sezonskih namirnica uz stalno naglašavanje potrebe za kvalitetom i autentičnošću. Sakupljač je samoniklog bilja, avanturist i ljubitelj prirode koja je njegova stalna inspiracija. Usmjeren je na kreiranje jedinstvenih jela poštujući raznolikost i jedinstvenost svake namirnice. U najnovije vrijeme radi na vlastitom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u brdima Like gdje se bavi uzgojem i preradom voća i povrća, istraživanjem, osmišljavanjem i pripremom zanimljivih lokalnih jela s ciljem podizanja svijesti o važnosti poznavanja lokalnih zajednica i njihove prošlosti za razvoj kvalitetnijeg društva u budućnosti.

DVORANA 1

 14:30h -16:00h

MARIO MANDARIĆ, kuhar - Hrvatska

TEMA: “Kiseline u ribljim jelima.”

Splitski chef s Forbesove liste Mario Mandarić može se pohvaliti impresivnom biografijom. Kuhao je u najboljim svjetskim restoranima, počevši od Tajlanda  pa sve do Engleske, gdje je radio u The Fat Duck, restoranu s tri Michelinove zvjezdice. Dodatno, Mario je uvršten na Forbes listu – trideset najutjecajnijih osoba u Europi mlađih od 30 godina, a to zahvaljujući iznimnom humanitarnom radu. Trenutno je chef u restoranu Noel- jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom.

DVORANA 1

 16:30h -18:00h

IVANA BRADARIĆ ŠKMER, slastičar - Hrvatska

TEMA: “Pâte à choux – moderne princes krafne.”

Ivana Bradarić je stručnjakinja u području kulinarske umjetnosti, članica udruženja ŠKMER te predavač na slastičarskim tečajevima. Svoje iskustvo stjecala je kao voditelj slastičarne u Brasserie on 7, poduzeću Pjaca hosteli d.o.o. u Splitu. Njezina strast prema slasticama vidljiva je i kroz angažman u ŠKMER-u, gdje dijeli svoje znanje kao predavač na našem HUBiH masterclassu, doprinoseći razvoju slastičarske scene mediteranskih i europskih regija.

DVORANA 1

 18:30h -20:00h

TIMUR KAHROVIĆ, barista - BiH

TEMA: ”Od zrna do šalice ” + degustacija.”

Timur Kahrović rođen je 1988. godine u Sarajevu. U svijetu kafe je od 2010. godine, edukovao se na akademiji kafe „Sapere“ u Italiji, nakon toga SCA edukaciju nastavio u SCA akademiji „Hug and Punch“ u Matuljima u Hrvatskoj. Od 2021. godine radi u Francku na poziciji voditelja razvoja HoReCa kanala i voditelj je Franck Barističke akademije u Bosni i Hercegovini. Dugo godina je bio jedan od organizatora i sudija na Sarajevo Latte Art Challengeu i sudija na takmičenju barista u Crnoh Gori, te dugogodišnji predavač na MD bar akademiji.

DVORANA 2

 10:00h -11:30h

FILIP PLETEŠ, barmen - Švicarska

TEMA: ”Mixology Experience.”

Filip Pleteš donedavno je bio upečatljivo lice svima koji su pratili ugostiteljsku ili gastro scenu. Danas jedan od, bez dileme, najprepoznatljivijih barmena iz Hrvatske i regije, Filipova strast prema ugostiteljstvu krenula je još u maloj Kostreni u kojoj je odrastao. Tokom godina je proputovao svijet, prošao vrhunske edukacije i radio u barovima i renomiranim kuhinjama velikih kruzera da bi u konačnici priču zaokružio i vratio se u Hrvatsku. Posljednjih je mjeseci i širu javnost zarazio vedrinom i znanjem u popularnom televizijskom kulinarskom showu, a nas je zaintrigirao karijerom koja nas je podsjetila da postoji prostor za uspjeh čime god se bavite – ako izađete iz vlastitih okvira i granica. Danas kao Global Key Account Manager Mikks drinks-a širi svoju ljubav prema pićima po cijelom svijetu!

DVORANA 2

 12:00h -13:30h

FILIP LIPNIK, barmen - Hrvatska

TEMA: ”Važnost hospitality-a u današnjem ugostiteljstvu.”

Filip Lipnik, stručnjak za koktele s više od dvije decenije iskustva, nositelj je impresivne karijere i vizionar u svijetu koktela. Kao osnivač ArtofBar Akademije, Blend Bara u Zagrebu, te ArtofBar koktel cateringa, od nedavno i Globalni Brend Ambasador Antique Pelinkovca. Filip je djelovao u oblikovanju koktel scene u Hrvatskoj. S preko 21 godine iskustva u ugostiteljstvu i više od 15 godina posvećenih koktelima, Filip je postao sinonim za izvrsnost u ovom području. Njegova strast prema stvaranju savršenih koktela prepoznata je na međunarodnom nivou, gdje je podučavao i nadahnuo kolege u Londonu, Berlinu, Parizu i drugim europskim gradovima. Filip također dijeli svoje znanje kao sudac na raznim koktel takmičenjima širom Hrvatske, Slovenije i Srbije, doprinoseći razvoju i poticanju novih talenata. Njegova predanost i kreativnost čine ga ključnom figurom u svijetu barmenstva, te njegovo naslijeđe ostavlja neizbrisiv trag na koktel sceni.

DVORANA 2

 14:30h -16:00h

DEJAN ŽIVKOSKI, somelijer, predsjednik SERSA - Srbija

TEMA: ”Mjehurići – pjenušava vina.”

Dejan Živkoski je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamdesetih godina dvadesetog vijeka i pripada trećoj generaciji ugostitelja. Jedan je od osnivača Udruženja somelijera Srbije — SERSA (2003). Za predsjednika ovog udruženja izabran je 2014, a reizabran 2018. godine. Svojim radom, širokogrudnošću i dobrom energijom doveo je Udruženje somelijera Srbije na vodeći položaj u jugoistočnoj Evropi.

DVORANA 2

 16:30h -18:00h

PRIJAVITE SE PUTEM FORME ISPOD