Novosti
Hotelijerstvo & ugostiteljstvo

Petar Žuljević: Tehnika mora da bude na prvom mjestu, to je prvi korak ka uspjehu
Kada ne može da se sakrije onaj prvi osjećaj zadovoljstva i čistog uživanja, e to je najveća inspiracija. Intervju: Petar Žuljević, executive pastry chef Petar

Ivan Đukić: Carving disciplina koju su često osporavali kao disciplinu koja nema veze sa gastronomijom
Da bi se postigao uspjeh na međunarodnoj razini bitno je biti uporan i ustrajan u onome što radiš i ne osvrtati se previše prema konkurenciji

Marin Pleše: Vodim se principom ‘manje je više’, trudim se da ne pretjeram u količini namirnica, tehnika i elemenata u jednom tanjiru
Najveći izazov je svaki dan biti bolji nego jučer, biti dovoljno samokritičan da konstatno guraš sam sebe dalje a pritom uživati u procesu. Još uvijek

Marko Kaličanin: Poslastičarstvo nije samo priprema kolača, već je to zapravo jedan veliki čvor u kome se spajaju umetnost, nauka i emocija
Balans između tradicionalnog i modernog je zapravo umjetnost, kad to kažem mislim na zadržavanje osnove ali bez straha da se to transformiše. Intervju:Marko Kaličanin, Strukovni

Festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme: „Porsche Sarajevo Coffee Fest” u Sarajevu 9. i 10. parila
„Porsche Sarajevo Coffee Fest” 9. Internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme biće održan u kongresnoj dvorani hotela Holiday 9. i 10. aprila. Ova

Lejla Čančar Tabaković: Moj put u svijet food contenta počeo je iz čiste ljubavi prema kuhanju i fotografisanju hrane
Inspiraciju sam pronašla u jednostavnoj, ali snažnoj ljubavi prema hrani i njenoj estetici. Intervju: Lejla Čančar Tabaković, food bloger Lejla Čančar Tabaković je 22-godišnja studentica