
Josip Seke: Trudim se da rješavam probleme u istom trenutku kako od malih ne bi postali veći, te kako ne bi imali uticaj na konačan rezultat moga rada
Evolucija samih jela je na visokom nivou te se trudim da pratim nove trendove kako bih išao korak uz korak sa onim što je prisutno

Lazar Svrkota: Manifestovao sam cijeli svoj put još na počecima svoje karijere i trudim se da ostanem na njemu
Najveći izazov je održati visok kvalitet, a ne ugroziti radno vreme i privatni život, tu se pravi najveća vaga. Intervju: Lazar Svrkota, head chef Lazar

Ines Matić Matešković: Vjenčanje uz Vinum Amoris omogućuje mladencima da dobiju personaliziran pristup i ceremoniju krojenu za njih uz jedinstven vinski suvenir koji ih prati u brak
Učenje o vinu je neprestano putovanje. Počnite s osnovama, ali dopustite sebi da otkrivate nova vina i regije – svaki gutljaj je nova prilika za

Nikola Šorak: Poslije rada bio sam siguran da sam jedan od pobjednika
Jako sam ponosan što ću Srbiju kao i cijeli region jugoistočne evrope predstavljati na globalnom finalu u Milanu u kategoriji “ Food for Thought”. Intervju:

Ivan Temšić: Svjestan da je svaka greška eventualno ispadanje, i dalje sam maksimalno riskirao, ali i uživao u trenutku
Povratak na selo je uvijek cilj, otvoriti nešto maleno, zavodljivo i pristupačno te ispunjavati želje gostiju na svoj način. Intervju: Ivan Temšić, kuhar, pobjednik emisije

Nina Lazić: Gledala sam da uvijek budem drugačija od ostalih i da ne pravim poslastice kojih već ima jako puno u ponudi
Raw cake ili sirove torte sam počela da pravim prije pet godina kada sam imala zdravstvenih problema gdje sam morala da izbacim slatkiše iz svog