
Slađana Sovilj: Entuzijazam i želja za konstantnim usavršavanjem je nešto što me pokreće
Trudim se da sačuvam od zaborava i na malo moderniji način prezentujem stare i neopravdano zapostavljene recepte. Kreativnost u kuhinji nije samo sposobnost pripremanja ukusnih

Dora Valter: Obožavam fotografiju kao i samu izradu slastica
Uz planiranje recepata usput razmišljam i o temama i stilu same fotografije kako bi zadržala identitet bloga. Hobi fotografije hrane je jedinstven i kreativan put

Marija Njavro: Prekrasan prirodni ambijent i terasa na obali mora učinit će Vaš posjet restoranu Laguna nezaboravnim iskustvom
Restoran Laguna nalazi se na reprezentativnoj lokaciji u srcu Neuma na putu prema moru. Intervju: Marija Njavro, Restoran Laguna Neum Marija Njavro, studentica je četvrte

Danijela Pantić i Dragana Latovljev: Velika zajednička ljubav je kuhanje
Inspiraciju tražimo bukvalno svuda, prvenstveno se vezujemo za sezonske namirnice i vodimo trenutnom željom šta nam se jede. U srcu svakog ukusnog obroka leži nešto

Dejan Veljin: Najbolji poslastičar u Srbiji u 2023 godini
Ono o čemu ja vodim računa u svojoj karijeri je to da koristim isključivo ručno pravljenje kremove i kore, za torte i dezerte, znači krem

Aleksandar Kerekeš: Plan mi je da za 10 godina otvorim svoj institut gdje bih obučavao mlade kuhare potpuno besplatno
Svakog dana radim na novim ukusima za koje do jučer nisam ni znao da mogu da se spoje. U svijetu gastronomije, postoje kuhari čije se