CIJENA DNEVNE KARTE IZNOSI 150KM!

Moguće je prisustvovati na više masterclass-ova!

EDUKATORI

DENI SRDOČ

Visoka gastronomska kuhinja – zero waste, farm to table!

Gastronomska senzacija: Najmlađi hrvatski chef koji u svojoj karijeri ima dvije Michelinove zvjezdice dolazi u Sarajevo! Nakon pet godina provedenih u kvarnerskom restoranu Draga di Lovrana, kojem je osigurao Michelinovu zvjezdicu, postao je glavni kuhar u restoranu Nebo novog hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa. Zvjezdanu karijeru Deni je započeo kao najmlađi hrvatski chef s gurmanskim Oscarom, a „Nebo by Deni Srdoč“ je također digao u zvijezde.

DVORANA 1

 10:00h -12:30h

IVAN PAŽANIN

Riba i morski plodovi – Fish & SeaFood

Popularni splitski chef, jedan od omiljenih TV zvijezda koji je svoje bogato iskustvo pokazao u kulinarskim emisijama kao “Tri, dva, jedan – kuhaj”, stiže u Sarajevo i kuha za vas! Ivan je priznao da mu mediteranska kuhinja predstavlja pravo nadahnuće, a prepoznatljiv način kuhanja razvio je spajajući špansku, talijansku i francusku kuhinju, te gastronomiju Grčke, Turske i zapadne Afrike. Od svih zemalja koje je proputovao, najviše mu se svidjela Italija. Ivan najviše voli spremati ribu i plodove mora.

DVORANA 1

13:00h -15:30h 

Nenad Svjetlanović - NENO COOKS

Pizza – najbolje prakse od amaterske do pro verzije / Pizza – best practices from amateur to pro style!

Kuhar s TikToka i Instagrama u čijim receptima uživaju mnogi! Nenad poznatiji kao „NenoCooks“ informatičko iskustvo iskoristio je tek toliko da svoje kulinarske delicije “upakuje” u videozapise koje objavljuje na društvenim mrežama.

DVORANA 1

16:30h -18:30h 

Eldar Kabiri

Otkrivanje francuskih kolača – Discovering French pastries!

Makaroni i francusko pecivo su ga odveli na pravi put. Rođen u Kazahstanu, djetinjstvo proveo u Izraleu, a od 21 godine nalazi se u Parizu. 2.mart će provesti u Sarajevu! Eldar Kabiri je odlučio da napusti inženjering onog dana kada je otkrio francusko pecivo. Studirao je na Le Cordon Bleu Paris i Ferrandi prije nego što je otišao da radi u starom restoranu DOM kod šefa kuhinje Alex Atala, u Brazilu, i Mugaritza u San Sebastianu, zatim je radio u Belgiji, Španiji, Poljskoj kao privatni kuhar i u Francuskoj, radio je u prestižnom hotelu Lutetia. Eldar ima istraživačku dušu i voli da pita ljude šta vole da jedu. Njegovo kuhanje je ogledalo naših gurmanskih želja, jer se brine za naše zadovoljstvo i osmijeh.

DVORANA 1

19:00h -20:30h 

ANDREJ MALIĆ

Uvod u Miksologiju – Introduction to Mixology!

Napredna Miksologija – Advanced Mixology!

Nosi titulu najboljeg svjetskog barmena na luksuznim kruzerima, pobijedivši na prestižnom takmičenju ‘Diageo Global Travel’ .15 godina iskustva u barovima, od BiH, Hrvatske, Njemačke, Cruisera. Radio kao Senior bartender na Celebrity Cruises, Bar manager u Hilton Costabella, Lafodia Sea Resort, Mixologist na Virgin Voyages. Trenutno radi kao Corporate Beverage Manager u Aminess grupaciji u Hrvatskoj, radi na postavljanju standarda, izradi cjelokupne ponude pića i treninzima osoblja za 13 hotela u sklopu grupacije.

DVORANA 2

09:30h -12:30h 

NEBOJŠA LAZAREVIĆ

Bar Akademija Viski Škola – Whisky School. Whisky Culture Workshop!

Profesionalni barmen sa internacionalnim iskustvom u Hotel & Bar Industriji. Bar Akademija je edukacijska platforma za obrazovanje mladih barmena, barista, sommeliera i konobara. Sve programe obuke razvija i potpisuje Nebojša Lazarević, uz stručne konsultacije i pomoć kolega iz Bar Industrije još od 2008. Obuke su multidimenzionalne i sastoje se od teoretskih i praktičnih dijelova za svaku pojedinačnu obuku s posebno organiziranim modulima.

DVORANA 2

13:00h -15:30h 

DENIS MEMIĆ

Trendovi i budućnost ugostiteljstva – Gin (tonic) o’ clock!

Istaknuti član barmenske zajednice, osnivač MD solutions. Trendovi u ugostiteljstvu, od visokog ugostiteljstva do bistroa, konoba i street fooda, se mijenjaju relativno brzo. Koliko kasnimo i gdje su glavne kočnice napretka regionalne hospitality scene i imamo li viziju u kojem pravcu se razvijati. Bitne stavke nastanka jednog ugostiteljskog objekta u budućnosti. Edukacija kao bitan faktor razvoja i praćenja koraka globalne scene. Hospitality stručnjak koji posljednjih 15 godina usko sarađuje s brojnim domaćim i inostranim ugostiteljima, restoraterima, chefovima, barmenima i hotelijerima. Trenutno radi kao konsultant za nekoliko restorana i hotela širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske kao i predavač na MD bar akademiji u sklopu MD bar solutions čiji je osnivač. Predavač i trener na edukacijama i školama ugostiteljstva u regionu. Istaknuti je član barmenske zajednice u Bosni i Hercegovini. Sudija na brojnim takmičenjima kao što su Latte Art challenge, Whiskey fair, Whiskey sour, Šibenik battle, Hospitality concierge i drugi.

DVORANA 2

16:30h -18:00h 

LJUBICA RADAN

Kako pravilno ocijeniti kvalitet vina – senzorna ocjena vina – Evaluate Wine quality -Sensory Wine evaluation!

Osnivač Asocijacije somelijera vinara i vinogradara i Vinske akademije Srbije gdje je i certifikovani predavač. Vinogradar, enolog, i somelijer. Novosađanka u ljubavi je sa grožđem od ranih fakultetskih dana. Svoju karijeru počela je na Poljoprivrednom fakultetu, usavršavala se u Čileu i Londonu, zatim radila u Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Cijenjeni je konsultant u proizvodnji vina, ocjenjivač na domaćim i međunarodnim takmičenjima, osnivač Asocijacije somelijera vinara i vinogradara i Vinske Akademije Srbije gdje je i sertifikovani predavač.

DVORANA 2

18:30h -20:00h 

IGOR NUŽDIĆ

Latte art – umjetnost iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrijanim mlijekom na espressu, pravilno korištenje kafe aparata i pravilno pripremanje espressa!

Profesionalni barmen i barista, sa takmičarskim portfolijom i iskustvom vođenja barova od preko 10 godina. Ugostiteljstvom se bavi 16 godina. Igor potiče iz ugostiteljske porodice. Otac mu je bio profesionalni kuhar, pa je još od malih nogu provodio vrijeme s njim u kuhinji i u porodičnom restoranu. Tu se i rodila ljubav prema spravljanju raznih napitaka i jela. Zaposlen je u distributerskoj firmi Binvest d.o.o. kao brand ambasador i instruktor za bariste i barmene na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

DVORANA 3

10:00h -11:30h 

DAMIR ROŽAJAC

Voćne američke pite – American Fruit pies!

Trostruki svjetski prvak slastičarstva, višestruki međunarodni prvak i WACS-ov licencirani sudac za slastice. Svjetski, a naš! Damir je dobro poznato ime u svijetu poslastičarstva, jedan je od najnagrađenijih majstora iz BiH, dobitnik velikog broja međunarodnih medalja, a član je i mnogih poslastičarskih, odnosno kuharskih asocijacija u svijetu. Uz to je i svjetski licencirani W.a.c.k.s sudija za kolače.

DVORANA 3

16:30h -18:00h 

PRIJAVITE SE NA MASTERCLASS!

Prijavu možete poslati popunjavanjem obrasca na linku ispod.