Cijena dnevne ulaznice iznosi 150KM. Sa ulaznicom možete prisustvovati na više masterclass-ova!

PRIJAVITE SE PUTEM FORME ISPOD

POGLEDAJTE PROGRAM

EDUKATORI

TOM GRETIĆ, kuhar

TEMA: "Tri jela od patke."

DVORANA 1

 10:00h -11:30h

Tomislav Gretić (Zagreb, 1974.) je poznati hrvatski kuhar i televizijski voditelj. Odrastao je na Trešnjevci, a obrazovanje stekao u Ugostiteljsko-hotelijerskoj školi u Zagrebu. Karijeru je gradio u vrhunskim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući Monte Mulini u Rovinju i Dolder Grand u Zürichu. Poznat je i po učešću u kulinarskim emisijama poput “MasterChef Hrvatska”, “Tri, dva, jedan – kuhaj!” i “Kuhan i pečen”. Trenutno vodi emisiju “Hell's Kitchen Hrvatska”.

NERMIN HODŽIĆ, kuhar

TEMA: "Umjetnost spoja: Tradicija kroz savremeni dizajn."

Pripremit ćemo dva jela – tradicionalna specijaliteta koja će biti predstavljena u klasičnoj formi, kako nalaže tradicija, a zatim u modernijem ruhu, uz primjenu savremenih tehnika i prezentacije.

DVORANA 1

 12:00h -13:30h

Nermin Hodžić, sarajevski kuhar, rođen je 27.2.1977. u Sarajevu gdje je završio Srednju ugostiteljsku školu. Brojna su mjesta na kojima se usavršavao i učio. Osim diplome kuhara može se pohvaliti i nizom stečnih titula. Titulu Master Chef dobija od Svjetske kuharske organizacije 2019. godine. Certificirani je halal ekspert, HACCP ekspert i sudija u WACS-u.  Radio je kao kuhar u sarajevskim ugostiteljskim objektima: Jildiz, Michelle, Inat kuća, Portugalska ambasada, Plava prizma, Hotel Radon Plaza, Elit Club 31, Hotel Bristol. Prvi ozbiljniji angažman bilo je zaposlenje u restoranu „Michelle“ u Sarajevu, te Inat kuća. Angažman u ugostiteljskim objektima etablirao je njegov put u bosanskoj tradicionalnoj kuhinji. U bogatoj karijeri koja traje više od dvije decenije radio je širom svijeta. Radio je u veleposlanstvu Portugala u Sarajevu, te Sao Paolu u Brazilu. Nermin je kuhao i za brojne poznate ličnosti poput Angeline Jolie, Brada Pitta, Kevina Spaceyja, Joa Bidena, Christiana Ronalda, Michel Platinia, predsjednika Portugala Cavaco Silvu, Jorgea Sampaia, fudbalske reprezentacije Portugala, Italije, Francuske  i druge. Jedan je od osnivača Udruženja kuhara u BiH. Godine 2014. kuhao je za fudbalsku reprezentaciju BiH u Brazilu na Svjetskom prvenstvu. Član je WACS-a (Svjetske kuharske asocijacije).

GORAN KOČIŠ, kuhar

TEMA: "Slavonija na moderan način."

Kuhar planira pripremiti modernu verziju tradicionalnog jela iz djetinjstva – pileći perkelt. Glavni sastojci, poput pilećeg batka i zabatka, luka, mljevene paprike i tjestenine, bit će predstavljeni na savremen način, uz primjenu modernih tehnika kuhanja. Ovo je spoj nostalgičnih okusa i kreativnog kulinarskog pristupa!

DVORANA 1

 14:30h -17:00h

1997. godine upisuje srednju školu za kuhara u Virovitici, koju završava 2000. godine. Nakon toga odlazi u Austriju, gdje započinje svoju karijeru. Sljedećih desetak godina radi u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, većinu vremena u pokrajini Vorarlberg, uz Bodensko jezero. Nakon tih iskustava vraća se u Zagreb, gdje postaje sous chef u Bistrou Apetit kod Kristijana Kabaljera, a kasnije prelazi u restoran Dubravkin put, gdje paralelno radi na projektu „rent a chef“. Nakon dvije godine vraća se u Bistro Apetit kao chef kuhinje, gdje njegova kuhinja postaje prepoznatljiva. Ubrzo nakon toga otvara restoran Noel s partnerom, koji nakon tri godine dobija prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj. 2020. godine vraća se u Osijek, gdje radi kao konzultant, freelance chef, te radi na projektima marketinga i gostovanjima. Priprema se za otvaranje vlastitog restorana u Osijeku, što mu je sljedeći cilj.

NEMANJA PETROVIĆ, slastičar

TEMA: "Restoranski desert zaliven vrućom kremom."

DVORANA 1

 17:30h -18:45h

Nemanja Petrović, rođen 1993.god. Posljednjih 12 godina prolazi kroz svijet slastičarstva, svoj najveći dio radnog iskustva posvetio je restoranskim delicijama i unikatnim dječijim i mladenačkim tortama. Važi za jednog od vodećih majstora kada je u pitanju rad sa fondanom. Učenik je vodećih majstora iz svijeta kuhinje i to Dragana Šljivića, Damira Rožajca i Hamida Hadžića. Učestvovao na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima. U svojoj kolekciji brižno čuva, 5 zlatnih medalja, 2 srebra i 2 bronze. Autor je i vlastite kulinarske emisije kao i na desetine vrhunskih receptura. 

DAVOR MILIĆ, pizza majstor

TEMA: "Napoletanska pizza."

DVORANA 2

 17:00h -19:00h

Davor Milić rođen 30.08.1977. Rođen u Zadru, završio ugostiteljsku školu u Zagrebu u Frankopanskoj ulici, radio kao chef kuhinje od 1994-2004 u Rovinju u restoranu Cassa mia, nakon toga radio 11 godina u Pragu i Karlovim Varyma u Češkoj, potom u Munchenu , na Skijalištu Arber ,na skijalištu Madonna di Campiglio u Italiji, na skijalištu Semmering u Austriji, Restaurantu Tiffany u Zagrebu, također u hotelu Esplanade i Inter Continentalu…bio vlasnik Pizzerie Zagabria u Zagrebu…sad se zadnjih godina bavim isključivo consultingom i edukacijama u pizza premium segmentu radeći za napoznatije hotele, kampove i restorane diljem Hrvatske….član je Aminess gourmet teama Amines grupacije za koju radi, tu su još Maistra Rovinj, Porečki Valamar, Jadranka turizam Lošinj, Lošinjska plovidba, Royal resort Dubrovnik, Falkensteiner hoteli, Avalona premium Resort, Kamping village Šimuni, Kempinski hotel, Petram premium residances, Karlovački Kadoor, Bihaćka Opal grupa i još jako puno objekata diljem obale i otoka…30+ godina iskustva….završena Starita pizza akademija najutjecajnija pizza akademija u svijetu koju vodi Don Antonio Starita iz Napulja, te licencirani Master instruttore Agti-accademia del grano, te ambasador napuljskog Mlina Molino Scoppettuolo te Master instruktor za premium firmu dobavljača premium talijanskih namirnica Lareto food iz Zagreba i vlasnik konzultantske tvrtke Pizza- edukacija.

NIK OROŠI, barista

TEMA: "Redefiniranje iskustva kafe: Kako servis spaja tradiciju i savremenost."

DVORANA 3

 10:00h -11:30h

Nik Oroši, najpoznatiji i najuspješniji barista u Hrvatskoj, stalno unaprjeđuje ponudu kafa u svom kafiću i pržionici. Kao vlasnik prvog nepušačkog kafića u zemlji i četverostruki prvak u pripremi kafe, otkrio nam je koje su ga države impresionirale, kako je započeo svoj posao i koliko mu je moda važna u svemu.

NEBOJŠA LAZAREVIĆ, barmen

TEMA: "BAR KULTURA 101. Rum Diaries."

  1. Rum kultura 101;
  2. Četiri tradicije u rum kulturi;
  3. Izbor bačvi i odležavanje;
  4. Degustacija;
  5. Miksologija vrhunskih rumova;
  6. Hedonizam i uživanje odležalih rumova;

DVORANA 3

 12:00h -13:30h

Profesionalni barmen sa internacionalnim iskustvom u Hotel & Bar Industriji. Bar Akademija je edukacijska platforma za obrazovanje mladih barmena, barista, sommeliera i konobara. Sve programe obuke razvija i potpisuje Nebojša Lazarević, uz stručne konsultacije i pomoć kolega iz Bar Industrije još od 2008. Obuke su multidimenzionalne i sastoje se od teoretskih i praktičnih dijelova za svaku pojedinačnu obuku s posebno organiziranim modulima.

Bar Akademija, osnivač i voditelj

Barkraft doo, consulting in HoReCa, osnivač i direktor

Balkans Travel Co, osnivač

Wine & Spirits Connoisseur, WSET

DOMINIK BEČVARDI, barmen

TEMA: "It was all a dream + tasting."

“It Was All a Dream” je masterclass o konceptu i filozofiji Peaches & Cream bara, jednog od vodećih u regiji. Fokus je na psihologiji pristupa gostima, kreiranju koktela modernim tehnikama i izazovima poput lokacije i selekcije gostiju. Učesnici će steći uvid u pristup ugostiteljstvu i uživati u degustaciji koktela.

DVORANA 3

 14:30h -16:00h

Dominik Bečvardi glavni je predavač na Akademiji Raise the Bar, jedan je od suvlasnika poznatog i mnogima omiljenog zagrebačkog bara Peaches & Cream, brend ambasador za Brown Forman i dobitnik Raise the Bar nagrade Bartender’s Choice 2022. Dominik se bavi barmenskom profesijom već dugi niz godina, a u njegovu zaista bogatu portfelju nalaze se mjesta popust Dubravkina puta, Barbieri’s-a i Glow bara.

MARIO MEŠTROVIĆ, sommelier

TEMA: "Kako povećati profit u restoranu putem sommeliera."

  • Povećanje profita i doživljaja – struka sommelier
  • Pravilan servis pjenušavog vina
  • Pravilan servis bijelog vina
  • Zadobivanje povjerenja od gostiju
  • Prezentacija i prodaja vina i ostalih pića
  • Komunikacijske vještine

DVORANA 3

 16:30h -18:30h

Mario Meštrović je somelijer s međunarodnom A.S.I. Diplomom – Certifikata GOLD, Diplomom Hrvatskog somelijer kluba te Sake Sommelier SSA , London. Obnaša funkciju povjerenika Hrvatskog somelijer kluba za Zagreb i okolicu. Član je Izvršnog odbora HSK te predavač na sve tri razine Hrvatskog somelijer kluba. Sudac je na svjetskom Decanterovom međunarodnom ocjenjivanju vina te na još nekolicini međunarodnih ocjenjivanja. Radi na promicanju i unapređenju vinske kulture u Republici Hrvatskoj, unapređenju restoranske usluge, prodaje i kulture stola kroz edukacije i radionice. Radi također kao konzultant za restorane, hotele i vinarije. Vlasnik je Restorana Kaiser u Zagrebu u Hrvatskoj. U restoranskoj industriji je progresivno preko 20 godina, stručni učitelj – natkonobar sa završenim ispitom radne pedagogije. Također je Mistery shoper za restorane i povremeni predavač za fakultete vezane na struku.

SPONZORI

IZLAGAČI

PRIJATELJI

MEDIJSKI SPONZORI

PRIJAVITE SE NA MASTERCLASS-OVE PUTEM LINKA ISPOD