
Tereza Alabanda: Kada naučite osnove, tek onda možete zaista biti kreativni i pomicati granice
Najpopularniji video na mom YouTube kanalu je onaj u kojem pokazujem kako se pravi nougat, ili kako se kod nas u Splitu kaže „mandulat”. Intervju:

Leo Jurešić: Želim ponuditi vrhunski proizvod bez obzira na okolnosti
Organizacija i planiranje vremena su ključni u slastičarstvu, jer rad u kuhinji zahtijeva brzinu, preciznost i sposobnost da se stvari odvijaju u skladu s planom.

Josip Seke: Trudim se da rješavam probleme u istom trenutku kako od malih ne bi postali veći, te kako ne bi imali uticaj na konačan rezultat moga rada
Evolucija samih jela je na visokom nivou te se trudim da pratim nove trendove kako bih išao korak uz korak sa onim što je prisutno

Lazar Svrkota: Manifestovao sam cijeli svoj put još na počecima svoje karijere i trudim se da ostanem na njemu
Najveći izazov je održati visok kvalitet, a ne ugroziti radno vreme i privatni život, tu se pravi najveća vaga. Intervju: Lazar Svrkota, head chef Lazar

Ines Matić Matešković: Vjenčanje uz Vinum Amoris omogućuje mladencima da dobiju personaliziran pristup i ceremoniju krojenu za njih uz jedinstven vinski suvenir koji ih prati u brak
Učenje o vinu je neprestano putovanje. Počnite s osnovama, ali dopustite sebi da otkrivate nova vina i regije – svaki gutljaj je nova prilika za

Nikola Šorak: Poslije rada bio sam siguran da sam jedan od pobjednika
Jako sam ponosan što ću Srbiju kao i cijeli region jugoistočne evrope predstavljati na globalnom finalu u Milanu u kategoriji “ Food for Thought”. Intervju: