
Miloš Mirjanić: Tradicionalna ili moderna kuhinja?
Naravno ja sam veliki pobornik moderne kuhinje, koja ne smije da istisne tradicionalnu, već treba da motiviše kuvara na kreativnost. Takav pristup će rezultirati originalnim

Amar Fazlagić: Da biste uspješno vodili ugostiteljski objekat, od izuzetne je važnosti biti konzistentan u obavljanju svoje djelatnosti
Di Casa je riječ italijanskog porijekla koja u prevodu na našem jeziku znači domaćinski, što predstavlja želju mog oca, vlasnika, da se naši gosti osjećaju

Nikola Vučković, chef sa beogradskom adresom i svjetskom karijerom: Cijelu svoju karijeru sam se bavio fine diningom
Iako mlad već tada, sa sedam godina sam čvrsto odlučio da želim da postanem profesionalni kuhar. Nikola Vučković chef restorana Ruzmarin u Beogradu Zovem se

Marko Tot: Hercegovina je dragulj, i to još uvijek samo djelomično otkriven
Lijepo je vidjeti da Hercegovina svojom Ijepotom i imanjima može konkurirati svijetu. Ovakva priroda, ovakva hrana i ovakvi ljudi neprocjenjiva su vrijednost i tako ih

Božo Ćorić, hercegovački chef sa adresom na Hvaru: Njegovi specijaliteti osvježavaju nepce i budi osjećaje putovanja kroz cijelu regiju
Volim kuhati s godišnjim dobom, ali kada bih morao izabrati onda je to definitivno riba, bila to riječna ili morska, sve zavisi u kojem podneblju

Nemanja Pikulić, ime koje se našlo na listi među 14 najboljih hotelskih barmena u Evropi, Bliskom Istoku, Aziji i Africi
Tema takmičenja je bila “Priča o dva grada” gde smo morali povezati grad u kome trenutno radimo i neki grad koji nam je posebna inspiracija.