Caffestro donosi Aroma ESE aparate na naše tržište kroz ekskluzivno zastupništvo

Sam svoj barista na najjednostavniji način, uz uvoz nove kafe iz Napulja i Rima.

U svijetu vrhunskog espressa, tradicionalno smo navikli na velike barista aparate i iskusne majstore koji pripremaju svaku šoljicu s posebnom pažnjom. Međutim, Caffestro donosi novo rješenje na naše tržište, kroz zastupništvo Aroma programa iz Italije, lidera u proizvodnji ESE sistema. Ovi aparati unose potpuno novu dimenziju pripreme espressa, barista kvaliteta, nešto što je do sada bilo rezervisano samo za profesionalne klasične aparate u kafićima. E.S.E. (Easy Serving Espresso) standard omogućava svakom ugostiteljskom objektu da posluži savršen espresso svaki put, uz minimalnu obuku i održavanje, a sve to uz vrhunsku italijansku tehnologiju, ručnu izradu, patent i tradiciju. Nešto što se u Italiji koristi već godinama, ali od sada i kod nas.

Da, espresso je zaista barista kvaliteta

E.S.E. padovi (it.cialde) su standardizovane doze mljevene kafe, od 7 grama, već tempirane i smještene između dva sloja filter papira, čineći cijeli pad biorazgradivim i ekološki prihvatljivim. Ovaj sistem je dizajniran tako da eliminiše potrebu za mljevenjem, doziranjem ili tempiranjem kafe, čime se obezbjeđuje isti kvalitet u svakoj šoljici, koji ne zavisi od osoblja ili podešavanja aparata. Za ugostitelje, to znači manje otpada, minimalno održavanja aparata i bržu uslugu gostima, uz istovremeno očuvanje vrhunskog kvaliteta espressa. Ovo je prilika za sve ugostitelje da unaprijede svoju ponudu i ponude gostima autentičan italijanski espresso, jedan novi ukus kafe, bez komplikacija tradicionalnih metoda. Na događajima u Italiji, poput onog koji je nedavno organizovala Associazione Maestri dell'Espresso Napoletano, Aroma aparati su dobili visoke ocjene od vrhunskih eksperata za kafu. Preko 100 senzornih degustacija potvrdilo je da ovi aparati pružaju ne samo jednostavnost i efikasnost, već i espresso barista kvaliteta na jedan sasvim novi način. Priznanja koje Aroma ima su brojna, kao i skorašnji SIGEP 2025, gdje su Aroma aparati izabrani kao referentni aparati za testiranje ESE sistema. Sve je ovo kontinuirana potvrda kvaliteta i inovacija.

Tehnologija koja je godinama usavršavana za savršenu šoljicu espressa

Aroma aparati pripremaju espresso barista kvaliteta, uz savršenu konzistenciju svakog  napitka. Zahvaljujući precizno tampiranim padovima i idealnoj gramaži, svaka šoljica kafe je besprijekorna.  Dragan Grbić, pržioničar & barista, SCA. Instagram: man_of_dust

Aparati iz linije HorecAroma opremljeni su mesinganim grupama za pripremu sa patentiranom Aroma tehnologijom, koja se ističe jedinstvenim procesom ekstrakcije. Grupe su modularne, te je mehanika odvojena od elektronike. Ovo omogućava uštedu energije od ~70% i veću pouzdanost uređaja, a takođe omogućava nastavak rada čak i ako je potrebno održavanje samo jedne grupe. Tehničke intervencije su znatno olakšane i popravke brze. U ponudi su dva modela Bar 2.0 i La Doppia. La Doppia je dodatno opremljena profesionalim sistemom za paru i zasebnim bojlerom. Ista veličina i dizajn, izrađeni u potpunosti od čelika i aluminijuma. Ovi aparati, ne samo da plijene pažnju svojim dizajnom, nego su zaista prave bariste, izuzetno jednostavni za održavanje, namjenjeni svakome ko želi vrhunski espresso, bez velikog napora: kafići, restorani, hoteli, organizovani događaji, kuhinje u firmama, kiosci…

Aroma aparati se izrađuju ručno u Italiji, kombinujući tradicionalno zanatstvo sa savremenim tehnologijama. Svaki aparat prolazi stroge kontrole kvaliteta kako bi se osigurala dugotrajnost i pouzdanost. Korištenje visokokvalitetnih materijala kao što su nehrđajući čelik i mesing garantuje stabilnost i otpornost na habanje.

Prese od mesinga, za izuzetno kremastu ekstrakciju

Ručna izrada: Svaki aparat je unikat.

Patentirane tehnologije: Garantuju stabilan pritisak od15 bara i temperaturu od 93 stepena.

Energetska efikasnost: Izuzetno niska potrošnja energije od samo 1.6 kW, brzo zagrijavanje i standardni 220V priključak.

Barista kvalitet espressa: rame uz rame sa klasičnim profesionalnim mašinama

Nema potrebe za dnevnim podešavanjem aparata, komplikovanim održavanjem i čišćenjem.

Ugrađen rezervoar za vodu, sa opcionim priključkom za stalni dotok vode

Caffestro u ponudi ima i kućne aparate, koji rade po istom principu. Na sajtu možete pogledati kompletnu Caffestro ponudu,a u jednom od narednih brojeva donosimo priču o kućnim aparatima, te kafama koje Caffestro uvozi, a koje ne prestaju oduševljavati korisnike. Dok se većina uvoznika fokusira na kafu iz regiona sjeverne Italije, Caffestro je želio donijeti zaista novi ukus kafe na naše područje, od vrhunskih majstora iz Napulja i Rima, gradova s autentičnom espresso tradicijom, od porodičnih artisan rosterija sa decenijskim iskustvom. Ako želite okusiti pravu italijansku kafu, onu koja nosi duh juga Italije, onu koju lokalno stanovništvo itekako cijeni i pije – probajte Caffestro aparate, njihove ESE padove i osjetite razliku.