Anvar Varešanović: Baoli je priča o istinskom užitku

Hedonizam pretočen u jedinstveni enterijer i nezaboravne zalogaje.

Intervju: Anvar Varešanović, menadžer restorana Baoli

Restoran Baoli smješten je u samom centru grada, ali ipak dovoljno izdvojen za sve one koji vole za uživaju u hrani i piću uz dozu intime. Za portal HuBiH razgovarali smo sa menadžerom restorana Anvarom Varešanovićem o konceptu restorana, ali i šta možemo očekivati od sezone proljeće/ljeto u restoranu Baoli. Više donosimo u nastavku. 

Za početak predstavite Restoran Baoli? Koji je concept?

Restoran Baoli je priča o istinskom užitku. Koncept je kreiran na način da menu našeg restorana sadrži originalne recepture, pomno pripremljene od strane vrhunskih šefova. Bazni dio restorana, zatvoreni objekat uređen u modernom stilu prema senzibilitetu njegovog vlasnika, a u saradnji sa nagrađivanim arhitektima, pruža mogućnost diskretnog boravka u objektu, ali i zabave za veći broj ljudi. Romantična bašta je također sastavni dio restorana.

Kako Vam se čini ponuda restorana u našoj zemlji? Općenito hotelijerstva i ugostiteljstva?

Mi u restoranu Baoli bavimo se našim restoranom, našom ponudom, a prije svega našim gostima. Ponuda u Bosni i Hercegovini je sasvim sigurno široka, ali građani, ali i posjetioci našeg grada, dakle turisti, odlučit će šta prija njihovom nepcu. Oni su ti koji biraju, a mi smo zadovoljni jer kada biraju Baoli odlaze zadovoljni, ispunjeni i željni da se sretnemo ponovo.

Koji su ključni faktori uspjeha u vođenju jednog ugostiteljskog objekta, odnosno šta je to što će jedan objekat razlikovati od mase drugih?

Šta nas razlikuje od drugih, pa reklo bi se sve. Ambijent, gastronomska ponuda, pristup gostima kompletnog osoblja, a osobito vlasnika koji odlično prepoznaje njihove potrebe. Ključ uspjeha je najprije kvalitet ponude, a njega prate svi prethodno pobrojani faktori. Jedno bez drugog ne može. A zatim, povremene posebne večeri, večeri za pamćenje, su one koje su upotpunjene muzikom uživo. O njima se priča dugo.

Da li ste spremi za sezonu? Šta možemo očekivati? Koje ponude nudi Restoran Baoli?  

Mi smo spremni ne samo za sezonu nego za svakog pojedinačnog gosta koji je nama važan. Naravno, ljetna sezona donosi novu energiju, veći broj gostiju našeg grada, brojni festivali se održavaju i utječu i na naš posao, ali stignemo ispratiti sve voljom i snagom dobrog domaćina. Restoran Baoli nudi bogat menu razlčitih jela.

Šta današnji gosti traže i zbog čega će se idući put poželjeti vratiti?

Današnji gosti znaju šta je vrijedno, šta je lijepo i drugačije. Neću reći da to nije uvijek bilo tako, ali gosti danas u odnosu na vrijeme prije nekoliko decenija danas imaju mnogo veća i šira saznanja i iskustva kada je svjetska ponuda u pitanju. U tom smislu, mi se više ne poredimo sa domaćom ili susjedskom ponudom već globalnom. Od nas se očekuje ponuda svjetskog nivoa, mi smo toga svjesni i na tom tragu i prema tim načelima i djelujemo. Prefinjeni okusi su dio naše ponude, mi kreiramo, testiramo, razmišljamo, da bi na kraju na stolu bio ukus i dizajn vrhunskog nivoa. Trenutke koje naši gosti provode sami ili u društvu veoma cijenimo, pa ako smo mi njihov izbor onda to ne možemo prepustiti slučaju. Brine se o svakom detalju.

Za kraj, ostavite poruku za naše čitaoce.

Poruka za vaše čitaoce – za sebe birajte najbolje, nemojte pristajati na manje od onoga što zaslužujete.