Biona – bh brand za proizvodnju nove hrane

Biona brend postoji zadnjih 16 godina na našem bh tržištu gdje osmišljamo ali i proizvodimo hranu koja je jedinstvena, i zaista futuristička.

Proizvodi poput posnih – veganskih burgera, kobasica ili ćevapa su najnoviji svjetski trend koji smo donijeli i u Bosnu i Hercegovinu. Ne samo iz potrebe, nego i iz želje da našim kupcima, prijateljima i poznanicima pružimo jednu novu dimenziju hrane.

Dok se svijet rapidno mijenja, svi želimo uhvatiti korak s tim, ali često zaboravljamo i negativan ishod tog brzog napretka. Kvalitet. Mi smo odlučili da kvalitet naših proizvoda neće trpjeti pa smo zaista ostali dosljedni tome uz sigurne ali i brze korake.

Uz certificate koje posjedujemo 22000 ISO i HACCAP standard, imamo i dodjeljenu V oznaku koja u svijetu je izrazito popularna jer imamo rastući trend veganstva i na našim prostorima.

Naša serija kikriki putera: Classic, Asia, Chilly, Mexico, American BBQ i Sweet je bogata okusima i spremna za kombiniranje sa raznim vrstama recepata.

Biona majoneza je posni tj. veganski proizvod koji je bez jaja, a zadržava izvrsnu teksturu i bogatost okusa te je odlična zamjena za klasičnu majonezu.

Ponosni smo na naše ready to go smjese falafela i ćufti. Za sve ugostitelje je moguća opcija otkupa zaleđenih kuglica falafela i ćufti koji imaju izuzetan sastav. Njihova priprema zahtjeva samo fritezu, a što svaka kuhinja i posjeduje sada.

U najavi imamo proizvodnju jogurta, sa različitim okusima koji imaju mnogo tražen – laktoza free twist!