Danijela Pantić i Dragana Latovljev: Velika zajednička ljubav je kuhanje

Inspiraciju tražimo bukvalno svuda, prvenstveno se vezujemo za sezonske namirnice i vodimo trenutnom željom šta nam se jede.

U srcu svakog ukusnog obroka leži nešto mnogo dublje od samog ukusa – priča o strastima, avanturama i ljubavi prema hrani. U tom duhu, upoznajte dvije prijateljice Danijelu i Draganu, čije su kulinarske avanture postale ne samo putovanje kroz razne ukuse, već i putovanje kroz njihovo neraskidivo prijateljstvo.

Piroshki
Piroshki

Intervju: Danijela Pantić i Dragana Latovljev

Recite nam nešto o sebi.

Danijela Pantić i Dragana Latovljev su prijateljice već dvadeset godina. Dragana je završila tehnički fakultet a Danijela filološki i pored toga je Master inženjer vinogradarstva i vinarstva. Spaja nas kreativna energija kao i ljubav prema svim stvarima koje čoveka čine srećnim kao što su dobra hrana, vino, putovanja. Sve smo to zajedno pretočile u naš Instagram blog Recepti Za Sreću.

Kako ste odlučile raditi ovaj posao i otkud ljubav prema istom?

Sasvim spontano jer volimo da se kreativno izrazimo na razne načine. Velika zajednička ljubav  na prvom mestu je kuvanje. S obzirom da živimo u vremenu kada nas mašinerija posla guta, htele smo da sa ljudima  podelimo rešenje za  obroke koji se brzo spremaju i ne iziskuju mnogo vremena u kuhinji,  kao i lepa mesta za putovanja, restorane sa hranom po našoj preporuci, dobra vina,  razne savete vezane za svakodnevicu. Kada sve to spojite  dobijete prave recepte za sreću koji vam poprave i ulepšaju dan u svakom smislu.

Piroshki
Piroshki
Piroshki
Piroshki

Vaš profil je zaista impresivan, koliko je potrebno vremena i truda da mi vidimo gotovo jelo?

Hvala na lepim rečima. Da bismo u potpunosti bile zadovoljne i post ugledao svetlost dana potrebna je čitava procedura. Na prvom mestu dobra ideja, osmišljen video, priprema namirnica, snimanje, obrada snimka, fotografija. Mnogo truda, rada i uloženog vremena u toku dana.

Šta najviše volite spremati, i kako funkcioniše zajedničko spremanje jela od strane vas dvije?

Inspiraciju tražimo bukvalno svuda, prvenstveno se vezujemo za sezonske namirnice i vodimo  trenutnom željom šta nam se jede. Volimo spoj tradicionalnog i modernog pa neretko tradicionalnm jelima dodamo neki naš sastojak i dobijemo skroz drugačije jelo. Podjednako smo angažovane što se tiče pripreme. Svaka sprema kod svoje kuće jer zbog brzog tempa i posla  retko imamo mogućnosti da jela spremamo zajedno.

Piroshki
Piroshki

Da li Vam je neka kuhinja draža, i šta najviše kuhate?

Volimo sve kuhinje i razne kombinacije, bitno nam je da su sastojci koje koristimo kvalitetni, jelo ukusno, brzo se sprema i bez neke velike filozofije, jer manje je nekada više. Inspiraciju donosimo sa putovanja pa se oseti uticaj  zemlje u kojoj smo bile. Balkanska kuhinja nam je interesantna a zbog raznih varijacija paste tu je italijanska. Trudimo se da namirnice u jelima budu dobro izbalansirane a slatkiši koje spremamo zdravije varijante.

Na koji način se izdvajate od konkurencije?

Svako ima neki svoj fazon po kome je prepoznatljiv. Izdvajaju nas brza i jednostavna jela koje može spremiti čak i početnik i radujemo se kada nam stižu poruke da ranije nisu, a da su uz nas počeli da kuvaju i spremaju obroke. Energija koju širimo na Instagram profilu je pozitivna, trudimo se da se ljudi kod nas uvek lepo osećaju. Potvrda za to je svakako ogroman broj ljudi koji nas prati i svakodnevno šalje veliki broj divnih poruka koje nam daju vetar u leđa za dalji napredak.

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Što se tiče planova volele bismo da izdamo kuvar,a možda budemo imale i svoju emisiju. Razne ideje nam se motaju po glavi, potrebno je malo vremena da se sve iskristališe i dođe na svoje mesto. Tada će biti pravi trenutak za realizaciju.

Poruka čitateljima.

Ako vam je potrebna dobra energija i ideja šta da spremite posetite naš Instagram profil @recepti_za_srecu. Ako se kojim slučajem ne snalazite u kuhinji svratite do nas, sigurne smo da ćete vrlo brzo izvući iz sebe tog malog kuvara koji čuči i čeka da ga predstavite i drugima.