Herceg Etno selo

U blizini Međugorja nalazi se idilično turističko naselje Herceg etno selo Međugorju u kojem će Vas čim kročite u ovaj prelijepi izolirani ambijent, opiti dašak autentične Hercegovine. Iz ničega ovdje su 2008. godine na površini od sedam hektara stvorena moderna izdanja više od 50 kamenih objekata. Oduševiti će vas kamene kućice s arhitekturom nekadašnjih hercegovačkih kuća, u kojima se nudi smještaj hotelskog nivoa i vrhunskog komfora. Oduševit će vas jutarnja buđenja uz cvrkut ptica, masline stare 250 godina, vinograd sa žilavkom i blatinom, štale s domaćim životinjama.
Kompleks oivičen bijelim kamenom unutar kojeg se prostire 14 000 kvadratnih metara travnjaka, ispresijecan kamenim stazama, s bogatom hortikulturom i mnoštvom cvijeća, fontanom iz koje se voda slijeva u tri mala jezera, jedinstvena je ljepota koja će svakog gosta ostaviti bez daha.

Tu je i hotelski depadans sa 40 soba, a nadomak njega ekskluzivni bazenski kompleks na 4 000 kvadratnih metara, od čega je skoro 1 650 kvadratnih metara vodene površine koji često bude izbor ljetnog odmora i mjesto za poslijepodnevno kupanje i zabavu za djecu. Vanjski bar, kuhinja, fitnes na otvorenom, moderne svlačionice samo su dio ponude ovog prelijepog modernog mjesta.


U kongresnoj dvorani kapaciteta 300 mjesta održavanju se brojne konferencije, seminari i skupovi, dok je velika svečana dvorana idealna za organiziranje svadbi. Gostoljubivi domaćini učine sve da mladencima najvažniji dan zauvijek ostane u sjećanju, a u cijenu dvorane dobivaju i apartman u etno selu u kojem mogu odsjesti. Ujutro im se, u prekrasnom ambijentu serviraju kava i doručak sto pravi razliku između ovog mjesta i drugih svadbenih dvorana. Tu je i impresivni amfiteatar sa 1 000 mjesta, u kojem su održani brojni koncerti i predstave, 15 suvenirnica u kojima domaći proizvođači nude svoje proizvode i rukotvorine. Da se u ovom kompleksu turizmom ne bave slučajno nego u punom smislu te riječi, potvrđuje i činjenica da je u prošloj godini kompleksom prošlo 300 000 ljudi.


U sklopu sela se nalazi i restoran koji ima 300 mjesta u četiri potpuno klimatizirane etaže pa se ni tu ne zaostaje za modernim ugostiteljstvom. Tu se nalazi i vinoteka sa bogatom ponudom, kao i konoba u zemlji. Kroz restoran žubori veliki potok, okružen je sa četiri terase i oku ugodnim ambijentom, pored kojeg se nalazi i veliko moderno igralište za djecu.
Gastro ponuda restorana je jako široka i sastoji se od najmanje 60 stavki, te se sve priprema u modernoj kuhinji koja se prostire na 300 kvadrata.
Svi koji žele doživjeti jedinstvo sa prirodom i relaksaciju u ambijentu koji je spoj urbanog i autentičnog trebaju posjetiti Herceg etno selo.