Hotelski dizajn za vašu spavaću sobu

Uvijek je zabavno boraviti u hotelu. Kreveti su obično super udobni, ne morate čistiti za sobom, a ukoliko ste u modernom hotelu, dizajn je obično lijep. Detalji dizajna uključeni u hotele često ih ističu, ali često ih nije toliko teško preslikati u vašem domu.

Evo 10 dizajnerskih ideja korištenih u hotelskim sobama koje možete primijeniti u vlastitoj spavaćoj sobi.

1. Prostor za spavanje definišite drvenim elementima oko uzglavlja

Ovo je efiksan način da definišete svoj prostor za spavanje, kao i da dodate teksturu i boju sobi. Postoji nekoliko načina kako to učiniti i stilizirati, ali bez obzira kako to radite, ovo će biti jedinstveni detalj u vašoj spavaćoj sobi.

2. Uključite dnevni boravak

Hotelske sobe često uključuju dnevni boravak ili prostor za sjedenje u sobi kako bi gostima osigurali mjesto za sjedenje ili opuštanje koje nije krevet. Primjenjujući isto u svojoj spavaćoj sobi stvarate savršeno mjesto za čitanje, opuštanje ili uživanje u jutarnjoj kafi, a jednostavno je poput uključivanja udobne stolice ili ugodnog kauča i malog stola.

3. Postavite svoj krevet u sredinu sobe i stavite radni sto iza njega.

Ako želite uključiti radni sto u svoju sobu, ali ne osjećate se kao da imate dovoljno prostora za njega, razmislite o upotrebi manje tradicionalnog rasporeda spavaće sobe i postavite svoj krevet u sredinu sobe, a radni sto pričvrstite na stražnju stranu kreveta. To je trend koji viđamo u hotelskim sobama i lako je za primijeniti u vlastitoj spavaćoj sobi da biste dobili više funkcionalnosti prostora.

4. Postavite svoj krevet na platformu

Podizanje kreveta čak samo nekoliko dodatnih centimetara može stvoriti potpuno novi osjećaj u vašoj spavaćoj sobi. Hoteli to čine da odvoje spavaće sobe i dnevnu sobu, ali u vašoj spavaćoj sobi to bi se moglo učiniti i za odvajanje prostora za spavanje i opuštanje, tako da imate prostor u prostoru, predviđenom samo za spavanje.

5. Naslikajte mural na zidu iza kreveta

Murali su sjajan način da personalizirate svoj prostor i dodate malo života svojim zidovima. U hotele obično dolaze umjetnici koji ih rade profesionalno, ali uvijek se možete okušati u tome.

6. Dodajte mali sto za pisanje

Nikad ne znate kada će vam doći nadahnuće i jednostavno morate zabilježiti neke briljantne ideje. Hotelske sobe su obično spremne za te trenutke, zato i u vašu spavaću sobu dodajte mali sto za pisanje.

7. Dodajte klupu na kraj kreveta

Hotelske sobe često imaju klupe na koje gosti mogu staviti prtljagu za vrijeme boravka. To je prikladan način da vam stvari ostanu pri ruci u hotelima. U vašem domu klupa na kraju kreveta bila bi savršeno mjesto za odlaganje odjeće za sljedeći dan.

8. Stvorite iluziju plutajućeg kreveta

Dajte svojoj sobi futuristički osjećaj uključivanjem svjetla ispod kreveta kako biste stvorili iluziju plutajućeg kreveta. Ovo je uobičajena karakteristika modernih hotelskih soba i jednostavan je dodatak vašoj spavaćoj sobi koji bi vašoj sobi dodao dašak modernog stila.

9. Kupite preklopni noćni ormarić

Ovaj preklopni noćni ormarić sjajan je način da uštedite prostor tokom dana, a stvara prigodno mjesto za držanje čaše vode ili knjige tokom cijele noći. Ujutro jednostavno preklopite policu i dobit ćete dodatni prostor pored kreveta i čišći dizajn.

10. Dodajte udobne elemente

Stvari poput ovčje kože, dodatnih prekrivača i gomila jastuka uobičajene su karakteristike hotelskih soba i lako ih je uvrstiti u svoju spavaću sobu. Oni vašem prostoru dodaju teksturu, ugodnost i toplinu, a lako ih je promijeniti kada se promijene godišnja doba ili vaš ukus.