Luksuzni resort hoteli na Maldivima

Ako vaša zamisao savršenog odmarališta uključuje izvrstan dizajn, neupadljivi luksuz i personaliziranu uslugu, ako vaše slobodno vrijeme uključuje krajnju ekskluzivnost i autentična iskustva – onda ne tražite dalje: ovaj popis je za vas. Od jednostavnog ostrvskog života do luksuza  – ovih pet odmarališta ima sve!

1. Niyama Private Islands

Ne jedno, već dva idilična ostrva, Embudhufushi i Olhuveli dom su NIYAMA resortu. Ovo vrhunsko luksuzno odmaralište na Maldivima nudi eleganciju i spokoj, uravnotežujući ga stimulacijom i zabavom, vrhunskim dizajnom i mnoštvom neobičnih ideja.

Sviđa nam se zbog: Niza zabavnih aktivnosti koje uključuju spa 24/7, podvodni noćni klub, interaktivni hub helikoptera i buggieja s daljinskim upravljačem, sedmične filmske večeri i još mnogo toga.

2. Anantara Kihavah Villas

Čini se da ovo odmaralište ima sve: nešto na vodi (spa), nešto pod vodom (restoran Sea and wine cellar) i nešto veće i bolje od onoga što bi mogli ponuditi konkurenti na Maldivima (najduži bazen).

Sviđa nam se zbog: Ogromnih prekomorskih kuća, koje dolaze s masažnim paviljonima i zadivljujućim pogledom na okean.

3. Velaa Private Island

U ovo luksuzno odmaralište sa 45 vila uloženo je više od 200 miliona dolara, a dizajnirano je da privuče 1% najbogatijih na svijetu, a pod tim mislimo na vrstu ljudi za koje je trošenje hiljada po noći nešto što se podrazumijeva. Osim toga, jedno je od najskupljih resortova na Maldivima.

Sviđa nam se zbog: Ovo mjesto nudi ostvarenje svih vaših ekstravagantnih snova. Velaa nudi sobu sa snijegom (doslovno) u spa centru, podmornicu za tri osobe, zapanjujuću namjenski izgrađenu jahtu, najveću kolekciju vina na Maldivima, natkriveno tenisko igralište … mogli bismo nastaviti do beskonačnosti.

4. Shangri-La Villingili

Ovo nije samo još jedno odmaralište na Maldivima, već cijela destinacija koja čeka da bude otkrivena. Jedinstveno ostrvo Villingili prekriveno je gustom tropskom džunglom i ima više od šest kilometara slikovite plaže. Shangri-La je prvo odmaralište s pet zvjezdica u zemlji smješteno južno od ekvatora.

Sviđa nam se zbog: Kako bi izbjegli sječu drveća prilikom izgradnje odmarališta, oko drveća su izgrađene mnoge vile. Neke su zapravo izgrađene kao „kućice na drvetu“ – prve na Maldivima.

5. Gili Lankanfushi

Nakon požara koji je poharao dio ostrva, Gili Lankanfushi ponovo prihvata rezervacije nakon opsežne obnove.

Poznato kao jedno od najfinijih odmarališta na svijetu i smješteno na prekrasnom koraljnom ostrvu okruženo svjetlucavim plavim oceanom, Gili Lankafushi nudi zaista spokojno iskustvo koje odražava opušteni ostrvski luksuz.

Sviđa nam se zbog: Proslavljene vile na štapovima imaju stvarni vau faktor: to je rajski život. Najbolje su prostrana samostalna „ostrva“ do kojih možete doći samo brodom.