Mahira Hadžić: Hotel Kakanj posluje punih 5 godina i predstavlja jedan od najposjećenijih objekata u Kaknju

Otkrijte Hotel Kakanj – Oaza udobnosti i gostoprimstva.

Intervju: Mahira Hadžić, voditelj administracije i finansija u Hotelu Kakanj.

 

Mahira Hadžić ima30  godina, rođena je i odrasla u Kaknju. Inženjer Geologije po struci. U ugostiteljstvo je ušla sasvim slučajno, ne toliko davno, ali zbog same dinamike posla, okruženja, mnogih mogućnosti za usavršavanjem i napredovanjem sam zavoljela ovaj  posao gdje je svaki dan drugačiji, te uz malo volje i ljubavi prema poslu mogu da se postignu zaista zavidni rezultati.

Hotel Kakanj – Vaša destinacija za ugodan boravak i izvanredno iskustvo. Dobrodošli u Hotel Kakanj, jedan od najprestižnijih hotela u srcu Kaknja. Od otvaranja 2017. godine, pružio je nezaboravne trenutke posjetiocima, gostima i turistima iz preko 70 zemalja širom svijeta. Kroz izvanrednu uslugu i besprjekorno uređene prostore, Hotel Kakanj je postao sinonim za kvalitetan smještaj i nezaboravno iskustvo.

Šta je bila Vaša odskočna daska u karijeri? 

Postojimo od 2017. godine i sa ponosom možemo reći da smo nedavno dobili i nagradu Bookinga za Best Traveler Review sa ocjenama 9.1 na što smo veoma ponosni. Hotel Kakanj posluje već punih 5 godina i predstavlja jedan od najposjećenijih objekata u Kaknju. Od početka rada do danas, ugostili smo posjetioce, goste i turiste iz preko 70 zemalja cijelog svijeta. Na to smo izrazito ponosni jer smo se uvijek trudili pokazati da smo dobri kakanjski domaćini i uvijek smo sretni kada nam gosti odlaze sretni i zadovoljni, a još sretniji kada se ponovo vrate.

Predstavite nam Hotel Kakanj.

Hotel Kakanj je novoizgrađeni hotel u centru Kaknja sa smještajnim kapacitetom od 18 moderno opremljenih soba sa svim pogodnostima koje potrebuje moderan čovjek.Pored smještajnih kapaciteta, hotel nudi i café-restoran „NAŠA KUĆA“ te igraonicu za najmlađe goste i posjetioce hotela „NAŠA KUĆICA“. Hotel se nalazi na lokaciji idealnoj za one koji žele istraživati Kakanj ili što brže i lakše obaviti svoje poslovne obaveze. Ugodan ambijent te reprezentativno namješten enterijer kao idealan spoj prirodnih materijala i modernih boja omogućava organizovanje poslovnih ručkova, sastanaka, kao i ugodnih i opuštajućih porodičnih i drugih okupljanja.

Recite nam nešto više o restoranu „Naša kuća“ u sklopu Hotela Kakanj.

Restoran „Naša kuća“ odlikuju jela internacionalnih kuhinja kao što su selekcija steakova, telećih šnicli, ribljih specijaliteta, razne paste , pizze, salate kao glavna jela, tradicionalni Bosanski specijaliteta te bogata ponuda deserta. Pored kvalitetne hrane i bogate gastronomske ponude, ono zbog čega se naši gosti vraćaju je sam naš pristup gostu. Trudimo se da svakom gostu  pružimo toplu dobrodošlicu od samog njegovog ulaska u restoran te pružimo zavidan nivo usluge i ugodnu atmosferu da bi se osjećali kao kod kuće, odakle i ideja da restoran dobije ime Naša Kuća.

Koje ponude nudi Hotel Vidović? Šta je to što ga izdvaja od ostalih?

Pored bogate gastronomske ponude, možemo se pohvaliti i raznovrsnom vinskom kartom lokalnih (Bosanskohercegovačkih) vinarija. Široka ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića, vrhunska koktel karta, piva lokalnih i svjetskih brendova, te vrhunski edukovano osoblje je nešto što krasi naš restoran, po čemu smo prepoznataljiivi u lokalnoj zajednici i šire. 

Koji su ključni faktori uspjeha u vođenju ugostiteljskog objekta, odnosno šta je to što će jedan restoran/kafić/hotel razlikovati od mase drugih?

U vođenju bilo kakavog posla bitno je imati znanje, stav, autoritet, organizacijske vjestine i fleksibilnost, biti psiholog, konstantno raditi sa ljudima, biti njihov najbolji prijatelj i najbolji kolega. Neko na koga se uvijek mogu osloniti, ali da bi sve to bilo uspješno potrebno je mnogo truda, odricanja a najviše ljubavi prema onome što radiš. Trenutno zapošljavamo 30+ uposlenika gdje svi uspješno funkcionišemo kao jedna cjelina, i trudimo se svakim danom biti što bolji u svom poslu.

Kako Vam se čini ponuda ugostiteljskih objekata u našoj zemlji? Općenito hotelijerstvo i ugostiteljstva? 

Relativno gledajući, situacija u BiH u vezi hotelijerstva i ugostiteljstva je na zavidom nivou, ali da još treba da radimo na usavršavanju, trebamo, jer hotelijerstvo kao grana turizma je još uvijek u relatvno početnom stadiju i nadati se da ćemo nastaviti konstantan rast uz podršku lokalnih, kantonalnih i federalnih nivoa vlasti. 

I za kraj, poruka za naše čitaoce?

Da bi obavljali posao onako kako doista treba da se obavlja, bez kalkulacija, ne treba da postoje predrasude niti strah od posla. Potrebno je uložiti, mnogo truda,  vremena, zalaganja, svakodnevno se  usavršavati, jer sve je moguce postići uz mnogo truda i volje. Trebamo se truditi svakim danom biti bolja verzija sebe jer samo na taj način možemo uspjeti.