Najčešća pitanja o peškirima

Bilo da vodite hotel, pansion ili spa, vaš posao je osigurati gostima ugodan boravak. Nema sumnje da kvaliteta vaših hotelskih peškira u tome ima ogroman udio jer će se vaši gosti sjećati jesu li im luksuzni peškiri bili dostupni ili su se morali zadovoljiti grubim i otrcanim peškirima.  U dane internetskih recenzija, iskrenih fotografija i društvenih mreža važnije je nego ikad prije da osigurate da vaši posjetitelji dobiju sjajan dojam.

Koji peškiri su pravi za mene?

Asortiman peškira se proteže od 450 g/m2 do 600 g/m2. Povoljni peškiri, lagana su opcija koja za pranje zahtijeva malu količinu energije, što ih čini ekološki prihvatljivim. Teži peškiri od 600 grama mnogo su luksuzniji, ali za pranje im je potrebno više energije. Mnogi hoteli odlučuju se pružiti svojim gostima peškire višeg kvaliteta kako bi bili ispred konkurencije.

Veličine peškira

Različiti gosti imat će različite sklonosti što se tiče njihovih rituala u kupatilu, pa je uvijek dobra ideja ponuditi im izbor hotelskih peškira različite veličine. Peškiri za ruke (50x100cm) idealni su za sušenje ruku i lica, dok su peškiri za kupanje (67x135cm) pogodni za sušenje cijelog tijela. Mnogi ljudi vole velike peškire za kupanje (100×170), a vaše će goste sigurno impresionirati. Neke kolekcije peškira imaju i krpe za lice – veličine 30×30 cm.

Bijeli peškiri ili u boji?

Mnogi hoteli iz više razloga vole bijele peškire. Za početak, ne postoji rizik da se bijeli peškiri neće slagati sa shemom boja soba, ali što je još važnije, bijeli peškiri asociraju na čistoću. Međutim, kada se pametno koriste, boje poput kreme ili pijeska mogu stvoriti efekt sličan spa centru koji predstavlja najviše standarde udobnosti. Završni savjet: miješanje peškira u boji i bijelih peškira rijetko je dobra ideja, jer se može činiti kao da je hotel neuređen.