Otvoren novi McDonalds Drive in u Sarajevu

McDonalds je u Sarajevu u naselju Šip, Alipašina ulica na magistralnom putu M18, otvorio novi Drive IN krajem Oktobra, peti restoran u Bosni i Hercegovini, a treći u u glavnom gradu.

– Naš trenutno najmoderniji restoran je dio globalnog projekta „iskustvo budućnosti“ sa digitalnim kioscima za narudžbe ali i izborom posluživanja hrane gostima za stol koji izaberu. Digitalizacija je učinjena u svim segmentima, a Drive linija je na raspolaganju 24 sata. Ponosni smo povodom otvaranja restorana u ovim izuzetno teškim vremenima zbog pandemije korona virusa, a posebnu zahvalnost iskazujemo izvođačima radova – istakao je Adi Hadžiarapović voditelj marketinga i komunikacija McDonald’sa BiH. 

U novom restoranu će biti zaposleno 30 radnika, a ukupna vrijednost investicije premašuje tri miliona KM. Iz McDonaldsa BiH su potvrdili interes za otvaranjem novih restorana u BiH i nastavak investicija i otvaranja novih radnih mjesta i u 2021. godini. 

Podsjetimo: Historija je počela daleke 1948. godine. Te godine u San Bernandinu (SAD), braća Richard i Moris McDonald otvorila su prvi McDonald’s restoran. Oni su u svom restoranu počeli da primenjuju koncept tzv. brze hrane, koji čine brza usluga i niske cije. Nešto kasnije, 1955. godine, McDonald’s kakav danas poznajemo oformio je privatni preduzetnik Ray Croc. Vremena se mijenjaju, a naš kvalitet naše hrane i usluge je napredovao.

Danas, McDonald’s korporacija broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju. U BiH je na tržištu brend prisutan od 2011-e godine.