Prednosti pranja veša u hotelu

Na današnjem konkurentnom ugostiteljskom tržištu, gosti traže hotele koji bi pružili više od samog mjesta za spavanje. Hoteli uvode nove usluge, ulažu u hotelske restorane i zabavu i općenito nude više nego ikad. Mnogi hoteli preuzimaju kontrolu nad operacijama iza kulisa koje su prethodno bile prepuštene vanjskim saradnicima, poput pranja veša. Neki hoteli smatraju da pranje veša nije njihovo područje, ali postoje i stvarne koristi ako veš perete u vašem hotelu, o čemu možete pročitati u nastavku.

Kontrola kvaliteta

Uobičajeni izazov za praonice veša je nedostatak kontrole kvalitete. Ako veš ne perete u hotelu, nemate mogućnost mijenjanja postupka pranja ako primijetite pretjerano stanjivanje posteljine. Svakako, uvijek možete promijeniti praonicu ako niste zadovoljni kvalitetom usluge, ali potraga za novom praonicom može biti dugotrajan proces.

Pranjem veša u hotelu imate kontrolu nad pranjem posteljine od početka do kraja, a promjene možete unijeti ako vidite probleme. To može varirati od deterdženata koje se koriste do specifičnih programa pranja do temperature vode.

Vrijeme

Hoteli često moraju raditi po rasporedu praonica, a ne po svom. To može biti posebno teško tokom gužve ili ako je vaš hotel na udaljenijoj lokaciji gdje isporuke traju duže. Sa pranjem veša u hotelu ne morate čekati da neko drugi donese vašim gostima svježu posteljinu.

Interno pranje veša pruža hotelima veću kontrolu nad svim aspektima čišćenja i zato im pomaže da bolje uslužuju goste. Osim što je dobro za goste – ono je dobro i za vaš krajnji cilj.

Ušteda troškova

Nakon dugogodišnjeg pranja veša u praonicama – možete iskusiti visoke troškove, nefleksibilno vrijeme isporuke i agresivne deterdžente koji se koriste u procesu pranja. Zbog toga, pranje veša u vašem hotelu vam može donijeti značajne uštede.