Professional Bartender School – Mostar

Mostar.

Zadnja klasa za upis ove godine.
Start: 01.12.2020.

Prijave na: skola.barakademija.com
.
2021 CLASSES:
Bartender School Novi Sad 10.02.2021
Bartender School Banja Luka 15.02.2021
Bartender School Vienna 22.02.2021
Bartender School Belgrade 27.02.2021
Bartender School Ljubljana 10.03.2021
Bartender School Mostar 18.03.2021
Bartender School Podgorica 20.03.2021
Bartender School Berlin 04.04.2021

CHECK US OUT:
English: www.barakademija.com
Serb-Cro: skola.barakademija.com

Learn the Art of the Hospitality!
Bartender wannabe?
Book your chair!

Obuke se održavaju u prostorijama Bar Akademije u Mostaru, Beogradu i Banjaluci, dok se neke od radionica održavaju na drugim lokacijama koje su pripremljene za tematiku radionice ili predavanja, degustacije. Nikakvo predznanje u ugostiteljstvu nije potrebno kako bi se prijavili na obuku. Jedinstveni kriterijum za upis je lični kondukt i principi bontona.

OPŠTE INFORMACIJE

Obuka je multidimenzionalna i traje 14-16 dana zavisno od rasporeda časova. To jeste, pored teoretskih osnova gleda se puno multimedije radi realnije percepcije materije i idemo u posjete vinarijama ukoliko postoje mogućnosti ali obavezno idemo u posjete raznim tipovima barova. Praksa u miksologiji koktela je najopširniji modul, ali tu su i niz degustacija i radionica koje su otvorenog tipa iz modula Nauka o destilatima. Uglavnom radimo 4 -5 dana u sedmici, tako da nam treba mjesec dana da kompletiramo obuku.
To jest, procesi proizvodnje likera, spirita, vina i piva nisu jedini predmet predavanja nego nego se radi i na percepciji bartendinga, karijernom savjetovanju, ustrojavanju na kruzere i ugostiteljski popularne lokacije poput Emirata ili sezonskih poslova na Jadranskom primorju.Program osnova Bartndinga je srž bavljenja barmenskim poslom, te ga mi svojim polaznicima predstavljamo kao kupovinu “know how” u ovom poslu. To su takoreći osnove osnova savremene Bar Industrije i Bar Kulture.

Ukratko, naš program Osnova Bartendinga sastoji se od teorijskih predavanja, referata, video prezentacija i prakse.

Završetak predavanja i praktičnog dijela kulminira u 10 dana pauze za pripremanje ispita te organizacijom ispita na kojem treba zadovoljiti 80%. U protivnom se ispit mora ponoviti. Ispit sadrži 40-45 kratkih ali sadržajnih pitanja. Prvo ponavljanje ispita je besplatno(dva izlaska). Svako sledeće je 30 KM. Ispiti se organizuju svakih 4-6 mjeseci na našoj lokaciji ali se ispit može polagati i online u kojem slučaju dobijate blic pitanja na koja treba odgovoriti u određenom roku. Poslije položenog ispita, postaješ Junior Bartender i spreman si za posao Apprentice Barmana/Bartrendera ili Assistant Bartendera u hotelskim i kruzerskim organizacijama. Profesionalac postaješ radom i zalaganjem, te drugim obukama i seminarima kroz karijeru nakon minimum 4 godine bavljenja ovim poslom. Mi od Vas nemožemo napraviti profesionalca, ali vam možemo dati alate i usmjerenja, najbitnije informacije koje vode tim putem. I na kraju, ova obuka je najbolji način da se počneš baviti barmenskim poslom.


KONCEPCIJA PREDAVANJA

Običajna praksa je da radimo 3-4 dana u sedmici, i u tom sljučaju nam treba dvije do tri sedmice da završimo. Ukoliko radimo 4 dana u sedmici onda nam treba cijelih mjesec i po da bi kompletirali obuku do izlaska na ispit. Razne verzije se primjenjuju na raznim lokacijama i u dogovoru sa polaznicima obuke. Aktivni smo 3-4 sata dnevno, a tačan period dana kada se radi takođe zavisi od koncepcije, lokacije i dogovora sa polaznicima. Da bi utrvdili sve ovo, uvijek radimo seminar, koji je besplatan. Nazivamo ga “Radionica Bar Kulture”. Na tom seminaru zaključimo sve sa polaznicima koji žele poći na obuku i dogovorimo sve stvari koje su bitne za obije strane, poput navedenih gore. Ukoliko se kazaljke poklope starta se sa obukom u roku od 7 dana.

PROGRAM OBUKE

Program se sastoji od 4 velika modula i dodatnih konzalting radionica i predavanja:
1. Nauka o destilatima;
2. Miksologija koktela i miješanih pića;
3. Fermentisana alkoholna pića i bezalkoholni napitci(predavanja i radionice kreacije i hedonizma vina i piva);
4. Menadžment barova, bar kultura i bar industrija;
5. Konzalting kod karijernog usmjerenja;
6. Coffee Kultura i kultura Čaja.

TEORETSKI DIO PROGRAMA podrazumijeva sadržaj koji izgleda ovako!PREDAVAČI i ASISTENTI.

Na programu radi nekoliko iskusnih Bartendera ali će samo jedan biti zadužen za kontrolu nastave u vašoj grupi. Gostujući predavači iz specijalizovanih dimenzija bar industrije kao i ljudi iz Liker Industrije su eventualni gosti. Bariste, Sommellieri i menadžeri importnih i proizvodnih kompanija iz Bev Industrije su vjerovatni gosti.PROGRAM OFFICER: Nebojša Lazarević (Bar Akademija BL, Kafultura.com);SENIOR INSTRUCTORS:
1. Nebojša Lazarević, Bar Akademija, Banja Luka;
2. Dragan Vukelić, Beer Styles, Grain spirits; Igra Mečkan BL;
3. Dejan Đanković, Bar Akademija, Banja Luka;
4. Vladimir Simić, Bartenders710, Beograd;5. Saška Gojković, Head Barista Bar Akademija Banjaluka;6. Igor Nuždić Bar Akademija BL, Bar Akademija Mostar, Professional Bartender;7. Andrej Jarić, Bar Akademija Mostar/Rijeka CMS Sommelier;8. Drugi gostujući profesori. Starije generacije Akademaca su zadužene za neke od praktičnih dijelova nastave i kontrolu te asistenciju na predavanjima i radionicama;7. Sommelieri, bariste iz drugih stručnih organizacija sa kojima sarađujemo, te vinari, pivari i master-distilleri iz njihovog ugla!