PROGRAM

10:00 – 11:00 Registracija učesnika

11:00 – 11:05 Uvodna riječ

11:05 – 11:40 Stevo Karapandža, kuhar

Tema: ”Kako treba izgledati kuhinja u hotelu ili restoranu?”

11:40 – 11:55 Severin Terzić, šef kuhinje Taboo Bar Restaurant Mostar

Tema: ”Pravilan raspored kuhinjskih elemenata i maksimalno iskorištavanje prostora”

11:55 – 12:10 Anel Hurem, SQS

Tema: ”Sigurnost hrane u horeca sektoru”

12:10 – 12:30 Ammar Krhan – magistar elektrotehnike, Alfa Therm d.o.o. Mostar

Tema: ”Značaj upravljanja za energetsku efikasnost u sistemima  grijanja i klimatizacije u hotelima”

12:30 – 12:40 Almir Šoše, dipl.ing.arh, Sinkromo d.o.o.

Tema: „Dispozicija prostora u ugostiteljskim objektima”

12:40 – 13:00 Amir Vuk Zec, arhitekta Studio Zec, Sarajevo

Tema: ”Nikada ne pravite restoran po sebi”

13:00 – 13:10 Ernest Brajković, vlasnik firme SincroER d.o.o.

Tema: „Proizvodnja namještaja za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam. Uvezivanje bh. proizvođača i arhitekata radi zajedničkog plasmana na evropsko tržište.“

13:10 – 13:50 Pauza  

13:50 – 14:00 Jasmina Bostandžija, ma.dipl.ing.arh., CEO Verdos i generalni zastupnik brenda Mercis za BiH

Tema: ”Tkanine u javnim objektima, Fire retardant & sound absorption fabrics”

14:00 – 14:15 Una Barac, arhitektica, osnivačica i izvršna direktorica studia Atellior Zagreb i London

Tema: ”ESG, ekološki izdrživa arhitektura i biofilni design”

14:15 – 14:25 Dragana Rača, Lanaco

Tema: ”Station 24 – Alat za unaprijeđenje poslovanja u ugostiteljstvu”

14:25 – 14:40 Denis Memić, MD bar solutions

Tema: ”Pravilna postavka bara – srce ugostiteljskog objekta”

14:40 – 14:50 Boris Franjković dipl. oec., marketing manager i voditelj maloprodaje branda MojSan®

Tema: „Jeste li se naspavali?! Industrija sistema za spavanje u hotelijerstvu“

14:50 – 15:00 Elvira Ćosić, produkt dizajner, Wool Carpet

Tema: „Dizajnerski tepisi – Wool Carpet“

15:00 – 15:15 Gordana Puljić, magistar turizma, Hotel Buna

Tema: ”Kako kvalitetno i profesionalno pristupiti poslu sobarica?”

15:15 – 15:25 Jure Lasić, voditelj ključnih kupaca, Brotis d.o.o. i specijalni gost chef Luka Kraljević 

Tema: ”Bezvremenski dizajn za suvremene putnike”

15:25 – 15:40 Dejan Tubić, Co-founder i moderator Dragan Vučić, CEO Olymp sport d.o.o. 

Tema:Današnji “must have”: Pravilno opremanje fitness i wellness oaze različitih vrsta objekata: Kako odabrati odgovarajuću opremu za hotele, spa centre, saune, vikendice?”

15:40 – 15:55 Ekrem Mušić, EMT Solar

Tema: ”Energetska tranzicija EU i utjecaj na HU sektor”

15:55 – 16:10 Emina Šehalić Fazlagić, E&E Consulting Services – CEO E&E Hotel menadžment – CEO

Tema: ”Recepcijsko poslovanje – funkcionalnost recepcije u hotelima”