PROGRAM
10:00 – 11:00 Registracija učesnika
11:00 – 11:05 Uvodna riječ
11:05 – 11:40 Stevo Karapandža, kuhar
Tema: ”Kako treba izgledati kuhinja u hotelu ili restoranu?”
11:40 – 11:55 Severin Terzić, šef kuhinje Taboo Bar Restaurant Mostar
Tema: ”Pravilan raspored kuhinjskih elemenata i maksimalno iskorištavanje prostora”
11:55 – 12:10 Anel Hurem, SQS
Tema: ”Sigurnost hrane u horeca sektoru”
12:10 – 12:30 Ammar Krhan – magistar elektrotehnike, Alfa Therm d.o.o. Mostar
Tema: ”Značaj upravljanja za energetsku efikasnost u sistemima grijanja i klimatizacije u hotelima”
12:30 – 12:40 Almir Šoše, dipl.ing.arh, Sinkromo d.o.o.
Tema: „Dispozicija prostora u ugostiteljskim objektima”
12:40 – 13:00 Amir Vuk Zec, arhitekta Studio Zec, Sarajevo
Tema: ”Nikada ne pravite restoran po sebi”
13:00 – 13:10 Ernest Brajković, vlasnik firme SincroER d.o.o.
Tema: „Proizvodnja namještaja za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam. Uvezivanje bh. proizvođača i arhitekata radi zajedničkog plasmana na evropsko tržište.“
13:10 – 13:50 Pauza
13:50 – 14:00 Jasmina Bostandžija, ma.dipl.ing.arh., CEO Verdos i generalni zastupnik brenda Mercis za BiH
Tema: ”Tkanine u javnim objektima, Fire retardant & sound absorption fabrics”
14:00 – 14:15 Una Barac, arhitektica, osnivačica i izvršna direktorica studia Atellior Zagreb i London
Tema: ”ESG, ekološki izdrživa arhitektura i biofilni design”
14:15 – 14:25 Dragana Rača, Lanaco
Tema: ”Station 24 – Alat za unaprijeđenje poslovanja u ugostiteljstvu”
14:25 – 14:40 Denis Memić, MD bar solutions
Tema: ”Pravilna postavka bara – srce ugostiteljskog objekta”
14:40 – 14:50 Boris Franjković dipl. oec., marketing manager i voditelj maloprodaje branda MojSan®
Tema: „Jeste li se naspavali?! Industrija sistema za spavanje u hotelijerstvu“
14:50 – 15:00 Elvira Ćosić, produkt dizajner, Wool Carpet
Tema: „Dizajnerski tepisi – Wool Carpet“
15:00 – 15:15 Gordana Puljić, magistar turizma, Hotel Buna
Tema: ”Kako kvalitetno i profesionalno pristupiti poslu sobarica?”
15:15 – 15:25 Jure Lasić, voditelj ključnih kupaca, Brotis d.o.o. i specijalni gost chef Luka Kraljević
Tema: ”Bezvremenski dizajn za suvremene putnike”
15:25 – 15:40 Dejan Tubić, Co-founder i moderator Dragan Vučić, CEO Olymp sport d.o.o.
Tema: “Današnji “must have”: Pravilno opremanje fitness i wellness oaze različitih vrsta objekata: Kako odabrati odgovarajuću opremu za hotele, spa centre, saune, vikendice?”
15:40 – 15:55 Ekrem Mušić, EMT Solar
Tema: ”Energetska tranzicija EU i utjecaj na HU sektor”
15:55 – 16:10 Emina Šehalić Fazlagić, E&E Consulting Services – CEO E&E Hotel menadžment – CEO
Tema: ”Recepcijsko poslovanje – funkcionalnost recepcije u hotelima”